Да така е но за повече от 6 мисля че са 8 и за параметрите несум сигурен но ги е смятал и ми каза че ще ми е предостатъчна. Повече утре защото пак отивам на пустото бачкане
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
007
- напреднал
3351 мнения в "Водно подово отопление"
filmatoplo
- майстор
Защо не сложихте пластинчати нтоплообменници вместо маркуча и другата тумба
за по евтино или заради-направи сам - щото ако няма голям ефект тока ще изяде икономията от оригинални части които биха довели до икономия
Няма да се очудя ако някой свали серпентината на външното тяло на климатик и го постави в някой леген и го облива с вода от сондаж и оттам в канала 
007
- напреднал
Тепърва ще предстоят доста промени както по външния вид така и по вътрешния, купил съм изолация за всички триби но нали още се изпробва и затова не сън я слагал. Температурата на бойлера е м/у 55-60 градуса като е напълно изключен от тока. Помпата е на 37градуса оставена да работи но незная каква точно е изходящата Т и ми поддържа 21-22 градуса на първия етаж,също така и тези пластмасови съединения ще бъдат поидменени в много скоро време.
За 12 часа беше изразходила 14 кв като това е за първия етаж и за бойлера
За 12 часа беше изразходила 14 кв като това е за първия етаж и за бойлера
LazarGanev
- "Велик майстор"
007, имаш ли някакво обяснение как става така, че с вода с температура 37°С успяваш да стоплиш бойлера до 55-60°С. Да не би от свинския грип сам да си вдига температурата? 
007
- напреднал
Биолерите при мен са 2 и са свързани последователно и се загряват до Т на тази на радиаторите а вече вторият бойлер е свързан директно с топлообменника които се вижда ( това пластмасовото за което ме питахте е помпа която е свързана със серпентината на бойлера) и майстора ми каза че в бойлера ще отива отива по топла вода и по това което дисплея на ТП (за Т на бойлера) изходната Т от топлообменника е 48 градуса в момента а на бойлера е 42градуса. Как точно това става и аз незная.
Тръбата ф 16 която излиза от горната страна на топлообменника е за вторият разширител ( за бойлера)
Някои питаше колко съм платил, майсторът ми дължеше услуга така че ми е без пари
Тръбата ф 16 която излиза от горната страна на топлообменника е за вторият разширител ( за бойлера)
Някои питаше колко съм платил, майсторът ми дължеше услуга така че ми е без пари
2v6
- майстор
007 написа:Биолерите при мен са 2 и са свързани последователно и се загряват до Т на тази на радиаторите а вече вторият бойлер е свързан директно с топлообменника които се вижда ( това пластмасовото за което ме питахте е помпа която е свързана със серпентината на бойлера) и майстора ми каза че в бойлера ще отива отива по топла вода и по това което дисплея на ТП (за Т на бойлера) изходната Т от топлообменника е 48 градуса в момента а на бойлера е 42градуса. Как точно това става и аз незная.Поне на снимката се вижда един топлообменник (кондензатор) за фреона или общо два
...
Топлообменниците са 3 а не 2 както си мислех и от първия при които Т е най висока отива към бойлера от където идва допълнителното загряване на бойлера
Може да се каже един двоен - серпентината минава през горния и продължава в долния.
За отопление се взима по-надолу, съответно по-студена вода. Там фреона е вече по-хладен.
Тези два бойлера явно гълтат доста топлина. Колко литра са?
Пробвай да спреш циркулацията през тях и ще разбереш колко може да грееш
filmatoplo
- майстор
Оня ден отидох да видя един клиент на който още август бях монтирал водно подово ама както трябва - изолация , скара,тръби стъпка 10-15 санта на гръгове смесителен вентил и др , отгоре терикот .На горния етаж вентилконвектори - та са по къси гащи в двата етажа - само котела не е Атмос както се планира ами Виадрус за по евтино. За 30 кв има навъртяни 200 м тръба фи-16 
Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература