Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Тя и слънчевата не работела , какво и е -кое не и бачка.
kapcom - помощник
armagedamian написа:
Добре ще се опитам да почна някаква дискусия.
Ако искаш да спестиш пари,т.е. да вложиш минимално необходимото за отопление ти трябва(освен котела и бойлерите)
1.Помпа+аксесоари към нея.Кран,филтър и прочие
2.Термостат,който да ти командва помпата
3.Трипътни кранове с L - пропускане(разбрах,че бойлерите са ти с 1 серпентина)
4.Тръба(мед или черна)
5.Окомплектовка към котела
Така съставена системата ще си я управляваш ръчно и няма да работи успоредно със соларката.
Ааа,забравих.Трябва да я заредиш с PG!
Айде ти си на ход!
Благодаря.
Без да се опитвам да набивам клин във редиците на старите кучета, това е най-смисленият отговор по темата до тук, въпреки, че съм се спрял на горната схема/с леки корекции/. Имаш ли възможност да драснеш една схема по забележките по нея?
Пак пиша, хванах страхова невроза, инсталацията няма да е изпълнявам аз, събирам идеи и съвети.
filmatoplo - майстор
Този който ще я изпълнява , няма ли идеи :lol: ами искаш ние да ти врачуваме :)
dobromir.marinov - специалист
Ела да ти покажа моята система .Два бойлера по 350л на котел и колектори.
kapcom - помощник
dobromir.marinov написа:
Те вече я вързаха, с помощта на armagedamian, един потребител на руски подобен форум и разбира се не на последно место на майстора който я вързва :) . Смених само трипътните кранове с обикновени сферични, вярно че стана по-сложно, ама все пак стана. Аз постигнах своето, след като се тества летният сезон обещавам да публикувам снимки и ако мога да помогна на други форумци ще е добре /със снимки/. За потребителите от Бургас само искам да кажа че съм много доволен от "Вулкан" - невероятно обслужване и едно магазинче - "Термоикономик" на ул. Цар Иван Шишман - пряка е на ул."Калоян". Не вярвах, че в Бургас има такива търговци :)!
Бравос =D>
filmatoplo - майстор
Да ,моите любими складове . :) Вулкан , тоест сега Деплан .На полипропилен ли го свърза -гледай повече от 80 гр да не вдига .
armagedamian - специалист
kapcom написа:
dobromir.marinov написа:
Те вече я вързаха, с помощта на armagedamian, един потребител на руски подобен форум и разбира се не на последно место на майстора който я вързва :) . Смених само трипътните кранове с обикновени сферични, вярно че стана по-сложно, ама все пак стана. Аз постигнах своето, след като се тества летният сезон обещавам да публикувам снимки и ако мога да помогна на други форумци ще е добре /със снимки/. За потребителите от Бургас само искам да кажа че съм много доволен от "Вулкан" - невероятно обслужване и едно магазинче - "Термоикономик" на ул. Цар Иван Шишман - пряка е на ул."Калоян". Не вярвах, че в Бургас има такива търговци :)!
Бравос =D>
Такива търговци и в София може да не намериш(за Термоикономик говоря,за Деплан също,но продават доста скъпо,сам асортимента им е :2thumbs: ).
filmatoplo - майстор
Ами майстора от Маслен нос няма ли да го поздравим . :wink:
2v6 - майстор
kapcom написа:
dobromir.marinov написа:
Бравос =D>
Дотук темата наистина се оказа безполезна - не са разбра какво си направил.
Защо си против топлообменник :?:
filmatoplo - майстор
Аз доколкото разбирам е направил система хибрид смесица -отворена и затворена .Слънчевата инсталация е затворена и към серпентината на бойлерите с тетки и кранове е отклонено за котела който е с отворен разширителен съд -луда работа -щом работи . :wink:

Тема "Съвет за топлене на 1000л. с 30кв. котле." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: