Понякога се прави и за удоволствие,за кеф!Да ти е густо на душата!Защо ходиш на ресторнт да даваш луди пари, като може жената да зготви и в къщи! 

sunrider написа:Ето това е цялата работа! Всеки трябва да си реши, за какво се хваща да прави нещо - дали от нужда или да се изфука. Този форум, който все пак се казва "Направи си сам" , а който е паралия и целта му е PR-акция едва ли ще си прави нещо сам, а ще звънне на фирма да му изпълни инсталацията за много пари и няма да се занимава с форуми и съвети.
lov написа:Много трудно а и неправилно е да се прави таква сметка на пропуснатите ползи.А от там и въвращемоста защото всяко домакинство има различна консумация.Аз за себе си съм си изяснил колко са ми нуждите тоест колко съм давал месечно за ток.Обяснявах го преди как боднах един брояч на за моточасове без да знае домочадието за да имам що годе реални показания. Установих че за топла вода заминават малко над 200 kW/h месечно. И сега от ранна пролет до късна есен карам само на соларите.Доподгряването с газовия котел е изключено за да не ме дразни като включва всеки път като развия кранчето.Точно така е .Всеки трябва да си сметне колко вода ще изразходва и после да мисли дали му трябва слънчева система(било със селективни или вакуумни панели). Но има и нещо друго. Някой си купува по-евтинки неща и прави слънчева система ... Веднага се намира някой , който го "окуражава",че с такава евтина система не може да очаква много полза, но пък ако си купи по-скъпи неща ще има файда - ама кога ще се изплати... Просто трябва веднъж да се спре да се плащат грешни пари за топла вода. Поне засега за слънцето няма данъци и такси.
Сега ако по това направиш сметката ще излезе нещо съвсем друго нали?
Друг е въпроса както писа колегата по горе да направиш система за много пари и да не я ползваш пък после да ревеш че ти е скъпа. И тука във форума има писано за такива изпълнения.Сложил вакумни от най-скъпите на някоя вила дето ходи само в неделята и после реве и пита какво да прави че прегрявала. На такъв какво да как да му обясниш че му трябва само един варел на покрива инищо повече. Да ама се сърди и вика бе ти за какъв ме смяташ аз си имам пари и не мога да се излагам с такава ефтения. Манталитет,иначе си е пълен голю ама трябва да има показност на социалния статус.
sunrider написа:http://slanchevisistemi.com/category/21 ... ystem.htmlА защо мислиш че са български?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: