• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 460
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
feikot - специалист
Относно разхода,Филме и аз намирам някакво завишение сега...Под 20 кг за 24 часа не падам,а още не е минус....
tmitko - напреднал
Колеги ще дам разход за изтеклия сезон, защото според мен още е рано за този. Къща 100 кв.м., санирана с 5см. на "Баумит", 5-камерна дограма и алуминиеви врати, местоположение - Г. Малина. 6 бр. ал. радиатори на 600мм с термоглави и 2 бр. лири в баните. Котел "Pelleterm v4" и пелетна горелка "GP IV" комплект -25кв. на Ерато. При външна температура (-3...-12), стайна 22 денем, 19 нощем разход 28-32 кг/денонощие. От този сезон имам и боилер 150л. и стаен термостат .....за разходите по натам.
Специално благодаря на Filma за помоща при свързване на термостата =D> ....без него нямаше да се справя.
бати 100ю - напреднал
LazarGanev написа:
Правя подробна таблица, ама още е рано за публикация
чакам,чакам , явно трябва :drinkers: :partyman: да попълня някоя стъклена молба :-D
batboby - напреднал
Здравейте, отоплявам къщата от тази тема
viewtopic.php?f=10&t=44543&p=632523
Разхода на пелети до момента е 30кг на денонощие. Не знам много ли е, малко ли е. Къщата е 210кв.м като чистата жилищна площ е около 160-170км.м. Горелката е настроена да работи 4 часа сутрин и 4 часа вечер. Температурата, която поддържам е 23°. Аз лично очаквах по-малък разход, но това е положението.
p_delin - специалист
Разхода ти е добър, аз отоплявам около 130 кв.м с подово и радиатори и ми е 30 кг.на денонощие. Можеш ли да кажеш на каква температура нагласяш помпената група и навсякъде ли имаш подово.
saraneron - специалист
На банцика си направете 20-30 килограма пелети по ваш размер от цепеница,оставете ги на тънак пласт да се изсушат и да видите истински пелети от дърво как горят!
batboby - напреднал
p_delin написа:
Разхода ти е добър, аз отоплявам около 130 кв.м с подово и радиатори и ми е 30 кг.на денонощие. Можеш ли да кажеш на каква температура нагласяш помпената група и навсякъде ли имаш подово.
Подовото е навсякъде, а помпената група е на 40°. Мисля да направя един експеримент - да наглася подовото на 30° и да работи без да спира, ще видя каква t° ще поддържа в стаите и дали ще промени разхода.
Svezar - специалист
batboby написа:
Разхода на пелети до момента е 30кг на денонощие. ...Горелката е настроена да работи 4 часа сутрин и 4 часа вечер..
Те това е пасивна къща-с 8 часа работа на горелката температура вътре 23 градуса,дай боже всекиму :prayer: Само се чудя на каква мощност работи тази горелка та лапва почти по 4кг на час във времето в което работи :?
filmatoplo - майстор
Никой да не лъже за да не повеждаме клиентите,при нс среден разход 3-4 чувала за 24 часа плътна работа,там се движат нещата за 100-150 кв м.ако през деня е топло разхода е 2 торби, леко да застудее разхода е двоен.
p_delin - специалист
Batboby, доволен ли си от помпената група, аз имам такава но не я използвах, иначе подовото не го спирам, работи постоянно t. на водата 36/37. Притесняваше ме на помпената група отвора за водата, че е много малък и съответно и дебита. Сега разбирам че е било грешно притеснението ми. Иначе къщата ти е много добре изолирана и разхода хич не е лош. Пробвай да го оставиш да работи постоянно и пиши за разхода.
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 460

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: