• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:) Не си звъннал , преди час последно посъветвах човека да си натисне Р за да изчисти грешка А1 , свършили му пелетите :wink: .
rosso666 - специалист
Цилиндричната фирма на горивната камера на тези гофелки е перфекта да се модифицира с една бъркалка която (ако си остане старата електроника) да се върже за командването на шнека и когато той заработи и бъркалката да се върти.
Така ще почне да папка и слънчогледови пелети , ще стане супер.
filmatoplo - майстор
С по качествени слънчогледови 6 мм пелети успява да работи доста часа преди да се задръсти , ама си остава това почасово почистване .За щастие горелката се почиства по време на работа с вентилатора който си е доста силен и ако остане с заводски настройки -хвърля не само пепелта ами и не изгорели пелети :wink: .
filmatoplo - майстор
Да работи бъркалка в паралел с шнека няма значение дали е старото управление или друго.
dsn77 - помощник
Здравейте,колеги
да не отварям друга тема....
Имам проблем с ferroli sun p7:изведнъж спря да тръгва....т.е:пали,пуска пелети,продухва нещо...и след 4-5 мин. a01...
Отварям изчиствам падналите пелети в решетката,но ми се струва че запалката не се е опитвала да тръгне понеже е студена.
Извинявам се че пиша като лаик, но ако може някой да ми помогне ще съм много благодарен...
P.S Мисля че не е от настройки,понеже изобщо не пали......
n.ganev - майстор
Причина 1 - Повредена запалка, съответно провери след първоначално зареждане дали пропушва.
Причина 2 - Повреден фотодатчик, провери дали ако запалва тогава или по време на работа губи осветеността.
Причина 3 - Бъгнат контролер - замяна с Натурела и проблемите приключват.
Причина 4 - Калпави пелети.
Причини ДРУГИ - Няма да споменавам.
Имал съм случай на постоянно подаване на напрежение от контролера към запалката и резултата беше 2 запалки за 3дена и лечение Натурела. Писал съм това и в тема Ферари и в тема Антурела.
Форума има ТЪРСАЧКА.
filmatoplo - майстор
боя се че трябват 100-150 лв с монтажа на нова запалка.
dsn77 - помощник
filmatoplo написа:
боя се че трябват 100-150 лв с монтажа на нова запалка.
благодаря,ти
и аз клоня към твоето мнение.Мисля си ако бяха калпави пелети щеше поне да запали и после да спре,а тя тръгва,пуска пелети,вентилатора тръгва да духа.....така 1-2 мин и спира,отварям пелетите са в решетката без дори леко да са нагрети,запалката спокойно я пипам с ръка(студена),та затова си мисля или запалка или електроника някаква.....
filmatoplo - майстор
Запалката трябва да се провери дали работи преди да се купува друга, откача се от клемата и се тества или с мултицет или директно и се подава ток.
dsn77 - помощник
...ок мерси много ,аз съм на работа,но чакам човек от фирма да отиде да погледне,че баш по най ладното така става.Две години никви ядове,само настройките си сменям според пелетите...и ся изведнъж,снощи в два часа клечах край котела...
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 26

Тема "Проблем с горелка Фероли." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: