Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Котел буфер - две в едно . :wink:
bedamusa - специалист
Sasho82 написа:
Su-37 написа:
Sasho82 написа:
Питам информативно.Чакам фирмата която ми инсталираха горелката да дойдат да си я оправят.Няма да тръгна да променям нищо макар че доста изчетох и съм наясно кое как става. :)Макар че когато се свързах с техника той не беше наясно каква е тази аларма.
Защо искаш да платиш едни пари за нещо елементарно? Направи го на 0%.
50 минути не вярвам да изкара. За да издържи дълго време в "поддържане" (suspend) трябва, както се е налапал с пелети на трета, да му намалиш температурата ръчно от копчето и така ще я накараш да застане в поддържане. Гледам от първа мощност 10-11 минути издържа и след това е на ръба да не продължи да гори. Ако има жар и веднага дойде зареждането тръгва лесно, но ако до зареждането има 30-40 секунди, може и да се затъкне от пелети и да се загуби пламъка. То зависи и от пелетите дали държат жарава и дали лесно се запалват като тръгне вентилатора.

Клапата на тази 30-ка е затворена, така трябва да е. Намали скоростта на помпата. Сложи я на най-бавната. Не кондензира ли много без трипътен вентил? Моя е на 50 сложен и в котела конденз няма (в долната част при пламъка и под пепелника).
С котел виадрус у22 29.1 кв съм.На полузатворена клапа с турболатори дърпа добре.Кумина е външен и граден някаде 30 на 30 см. И е на 1.5 метра над билото.Горелката е в гаранция , а жена ми адвокат :) ,затова не барам нищо.Пускът беше този четвъртък и трябва да си оправят нещата още повече че при монтажа обърнаха фазата с 0 лата и направиха късо .Това също ме кара да мисля че проблема си е в тях. Съмнява ме че и това може да е проблема....незнам може и ти да си прав за тази версия 1.8/1.4.Затова съм тук и търся мнения.
Ако имаш заземяване това е често срещан проблем да опукат бушоните нещо не са доизмислили нещата там.
Sasho82 - помощник
bedamusa написа:
Sasho82 написа:
Su-37 написа:
Защо искаш да платиш едни пари за нещо елементарно? Направи го на 0%.
50 минути не вярвам да изкара. За да издържи дълго време в "поддържане" (suspend) трябва, както се е налапал с пелети на трета, да му намалиш температурата ръчно от копчето и така ще я накараш да застане в поддържане. Гледам от първа мощност 10-11 минути издържа и след това е на ръба да не продължи да гори. Ако има жар и веднага дойде зареждането тръгва лесно, но ако до зареждането има 30-40 секунди, може и да се затъкне от пелети и да се загуби пламъка. То зависи и от пелетите дали държат жарава и дали лесно се запалват като тръгне вентилатора.

Клапата на тази 30-ка е затворена, така трябва да е. Намали скоростта на помпата. Сложи я на най-бавната. Не кондензира ли много без трипътен вентил? Моя е на 50 сложен и в котела конденз няма (в долната част при пламъка и под пепелника).
С котел виадрус у22 29.1 кв съм.На полузатворена клапа с турболатори дърпа добре.Кумина е външен и граден някаде 30 на 30 см. И е на 1.5 метра над билото.Горелката е в гаранция , а жена ми адвокат :) ,затова не барам нищо.Пускът беше този четвъртък и трябва да си оправят нещата още повече че при монтажа обърнаха фазата с 0 лата и направиха късо .Това също ме кара да мисля че проблема си е в тях. Съмнява ме че и това може да е проблема....незнам може и ти да си прав за тази версия 1.8/1.4.Затова съм тук и търся мнения.
Ако имаш заземяване това е често срещан проблем да опукат бушоните нещо не са доизмислили нещата там.
Бошоните след късото на горелката бяха наред.И друг въпрос как тагова разпалва като вентилатора реално не работи на 15 % а аз го чувам че работи...хах :lol:
Знам какво трябва да получа насреща и какво реално получавам и докато не получа това което трябва да е няма да престана да си търся правата.Ако трябва и Грейко ще съдим...Закърпени положения не се приемат.
Последна промяна от Sasho82 на пон окт 09, 2017 6:55 pm, променено общо 2 пъти.
kuuuuuul написа:
Някой може ли да обясни защо този котел има толкова голям обем вода 85л за 20-ката беше споменато по напред в темата :?Трябва му около 30мин докато вдигне 60гр и пусне помпата.
Точно толкос и при мене, 30 минути от старт на 18 градуса до 60, но аз топля само 63л вода.
Явно е заради запалване, разгаряне и разните му салтанати там.
Филма, ко да обяснявам за ламбда контролера, то е ясно. Настроената горелка, като и изкормиш платката, я разстройваш до купчина жилязу. Слагаш новата платка, правиш си основни настройки, според ко иска къщата, кочината, оранжерията и за финни доизкусурявания ни са притисняваш. Платката си регулира вентилатора, според колко пелети си казал да пуска и огиня се е пушка.
Освен това, някои платки се съобразяват и с температурата на пушека и като дигне температура, вместо аспирин, намаля мощността на реактора. Това ше е много готино при горелка, монтирана на малък или калпав котел.
gunpowder - специалист
Здравейте на всички , преди време се сдобих с Грейко РБ20 която и предстои монтаж на котел Бош . От фирмата която закупих горелката ми казаха да си купя 4 чувалчета с хубави пелети за настройката , въпроса ми е сгреших ли като взех австро-румънските пелети и след това ще трябва ли да се правят нови настройки за слънчогледови каквито мисля да горя . Благодаря !
filmatoplo - майстор
За новите пелети иска корекция .
stelibg - специалист
gunpowder написа:
Здравейте на всички , преди време се сдобих с Грейко РБ20 която и предстои монтаж на котел Бош . От фирмата която закупих горелката ми казаха да си купя 4 чувалчета с хубави пелети за настройката , въпроса ми е сгреших ли като взех австро-румънските пелети и след това ще трябва ли да се правят нови настройки за слънчогледови каквито мисля да горя . Благодаря !
Не се занимавай с глупости - направо настройвай със слънчогледови.
При мен така се случи, че от букови преминах към слънчогледови без донастройки - горят си чудесно. Но трябва да отделя 6 минути за настройка: 5 минути да чакам шнека, за да му измеря дебита, а останалите - да ръчкам в горелката.
Sasho82 - помощник
Filmatoplo гледам че си навътре в нещата.Според теб каква може да е причината за грешка Fan Error когато мине в съспенд и горелката не тръгва повече.Изгоряла платка от късото което направиха техниците или имбава версия на 1.8/1.4?Всъщност за версията не съм сигурен.Горелката е нова от тази година четвъртък миналата седмица беше пуска.
Su-37 - специалист
Човече, казах ти по-напред - вентилаторът на 0%, на 2%, на 5% и на не знам доколко, не се върти.
Когато дадеш вентилатор различен от 0% заа съспенд, контролерът дава грешка ЗАЩОТО му е подадено да се върти (чрез стойност 2% или 5%), пък той не се върти. Той просто не тръгва на такива мижави проценти. Приеми че така е направен и за да не дава грешка FAN ERROR направи 0% и няма смисъл от търсене на никакви права. Така е при всички, не само при теб. По-напред няколко страници питам за същото. Имам спомен че го ръчнах на 2%, после на 5% и накрая на 0%. Да, върнах го на 0. Още веднъж даде грешка, докато в един момент си стоеше в "изчакване" без да индикира за проблем. Функцията работи само на 0%, както е фабрично.
filmatoplo - майстор
Имал съм такъв случай ,процент въздух в изчакване беше фабрично 10% ,обаче вентилатора с толкова малко наптежение не тръгва и контролера го регистрира като повреда .Или се увеличава още % или се прави на нула 0 .В менюто има тест вентилатор ,оня ден на една горелка тръгна да върти на 18% ,по добре да седи на нула в изчакване да държи жар ,въздух пак си влиза през не работещия вентилатор от тъгата на комина .Това съм установил сам ,ако някой е намерил друга причина да споделя.Дали работи хол датчика на вентилатора се проверява още в стембай ,поставя се наблюдение на показанията на вентилатора и след като се врътне на ръка - отчита обороти . :wink:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: