• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
След пет дена работа и третия нагревател изгоря :evil: .Прочетох добре упътването ,влязох в сервизните настройки на контролера ,монтирах този нагревател който създаваше проблеми ,вдигнах стойностите на вентилатора при загряване на нагревателя и при запалване. Също така вдигнах времето за пауза на шнека когато запалват пелетите. Засега няма проблеми ,разпалва ги бързо и без пушек.
прилагам снимки на параметрите на контролера, ако някой има идея кои още да се променят да пише.
П.С. Не ми стана ясно тази мерна единица секунди :10 , максималната стойност която може да се зададе е255. ?

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (64.66 KиБ) Видяна 1449 пъти

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (72.55 KиБ) Видяна 1449 пъти
Честито и безпроблемна зима!
Четенето на инструкцията и промените е трябвало да се извършат по рано. Така нямаше да има взривове и изгорели нагреватели.
Проблемно запалване се получава и като се заредят студени пелети в празният бункер.
Стойността 255 или която си въвел, делиш на 10=25,5 секунди.
Въвел си 200, значи паузата на шнека по време на запалване е 20 секунди.
В първото си мнение, по темата, писах да си вдигнеш стойностите на вентилатора.
Като чета назад, всички мнения са в правилната посока.
ventzi48 - специалист
Здравейте
Предварително се извинявам , че търся отговор тук но не намерих подобен въпрос в друга тема.
Става въпрос за запалване на неизгорели частици в комина на пелетен котел Теранова. Това се случва за втори път. Изходящата тръба към комина е под наклон и в тази част явно се събират неизгорели частици които след известно време се запалват и тръбата посинява. Котела не е мой и доколкото знам са идвали от фирмата да направят корекции но след около две седмици пак се е случило. Ако някой има идея за справяне с проблема ще съм благодарен.
  • 1
  • 2

Тема "Взрив в комин на пелетен котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: