• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Тишоoo - помощник
Благодаря pacimirev, a ще можеш ли да ми дадеш стойности за C03,C04,C05,C06,C07,C11 или да си оставя заводски, също и оборотите на вентилатора за дедените степени
Пуснах и в друга тема, но тук ми се струва по-точно:
"Здравейте момчета и Честита Новата 2018 година!
Имам голям проблем с GF24, купена 2015 г. - с по-старото управление.
Проблема е, че след смяна от иглолистни (с тях работи 2 зими сравнително добре след многократни посещения от техник и корекция в настройките), тази година купихме широколистни пелети и мъката започна - пали, гори, но пепелника се пълни с рохка пепел (не както при иглолистните - ставаше 1 цяло парче като камък, но си гореше по 12 - 14 часа) за максимум 3 часа при работа на 3-та степен, ако работи на 5-та степен няма да изкара и час и половина - което води до спиране, чистене и запалване наново. Чела съм различните теми във форума, пробвах различни параметри в настройките, но проблема продължава.
Не съм викала техник от фирмата тази година, тъй като този, който ползвах вече не работи там, затова, моля за вашата помощ 8-[

Благодаря предварително на всеки отзовал се #-o
Rumen72 - специалист
martinata написа:
Пуснах и в друга тема, но тук ми се струва по-точно:
"Здравейте момчета и Честита Новата 2018 година!
Имам голям проблем с GF24, купена 2015 г. - с по-старото управление.
Проблема е, че след смяна от иглолистни (с тях работи 2 зими сравнително добре след многократни посещения от техник и корекция в настройките), тази година купихме широколистни пелети и мъката започна - пали, гори, но пепелника се пълни с рохка пепел (не както при иглолистните - ставаше 1 цяло парче като камък, но си гореше по 12 - 14 часа) за максимум 3 часа при работа на 3-та степен, ако работи на 5-та степен няма да изкара и час и половина - което води до спиране, чистене и запалване наново. Чела съм различните теми във форума, пробвах различни параметри в настройките, но проблема продължава.
Не съм викала техник от фирмата тази година, тъй като този, който ползвах вече не работи там, затова, моля за вашата помощ 8-[

Благодаря предварително на всеки отзовал се #-o
Широколистните искат по голям цикъл на подаване с по малка доза и съвсем малко повече вятър 2-5% ,успех!
Румен,
Благодаря ви за отговора.
"Широколистните искат по голям цикъл на подаване" - това значи ли по-дълго време между завъртанията на шнека?
"съвсем малко повече вятър 2-5%" - може ли ориентировъчен процент на вентилатора? В момента на 3-та степен, вентилатора е на 44%.
Благодаря ви предварително. :yawinkle:
Rumen72 - специалист
martinata написа:
Румен,
Благодаря ви за отговора.
"Широколистните искат по голям цикъл на подаване" - това значи ли по-дълго време между завъртанията на шнека?
"съвсем малко повече вятър 2-5%" - може ли ориентировъчен процент на вентилатора? В момента на 3-та степен, вентилатора е на 44%.
Благодаря ви предварително. :yawinkle:
Отговарям - широколистните са от по твърда дървесина, горят по трудно и за това им трябва повече въздух, също така горят по бавно и затова трябва да пуска порция гориво на по голям период - това горе долу е принципа , и наче шлак и много бързо задръстват, също така и палят по бавно. Оттук нататък всичко зависи от тяга на комина и вида горелка, успех!
Здравейте,
Някой може ли да ми каже как да намаля времето за изгасяне на GOLDEN FIRE 24GF с новото управление.
И някой има ли подробното описание за инсталатори намерих за БУРМИТ но не и за моята а там се разминаванещата малко но съществено.
проблема ни с изгасянето е че като я изключа и ми бута температурата примерно от 55 на 40 и обдухва над петнаисед минути.
немога да разбера от къде се влияе времето за спиране
Здравейте,
Някой има ли инструкции за монтажници, сервизна документация ПЕЛЕТНА КАМИНА GOLDEN FIRE GF24
или кода за тези настройки http://dox.abv.bg/files/dw?a=ead786cacf
Тишоoo - помощник
Здравейте кое V от менюто вентилатори е за оборотите с които духа когато се самопочиства
Rumen72 - специалист
Тишоoo написа:
Здравейте кое V от менюто вентилатори е за оборотите с които духа когато се самопочиства
Тишооо, нъл ти казахме ве чуек V09 !!!???!!
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 22

Тема "Настройки на пелетна камина GOLDEN FIRE 24GF???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: