Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Трифон П.Трифонов
- майстор
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
andy_forresite
- майстор
Да си стиснем ръцете на реми, м?
tzvtz
- напреднал
пон яну 28, 2019 5:45 pmandy_forresite написа: 220 мм и 12 метра комин е некъф змей. Не плаче, ами направо реве за пружини. Цял механизъм с ръчка. Друга песен ще запее. ГарантирамТакъв е, защото преди се ползваше за дърва и въглища. Пружини или турбулатори? Ще ми се да сложа пружини заради почистването, но не ми се дават толкова пари насляпо, като не ми е ясно как ще се монтират.![]()
пон яну 28, 2019 6:14 pmfireman57 написа: Клапата,отвора във външната ламарина на котела,ръчката и ред други неща са за комбинирания котел "Грейко" - този,който е с две врати.При мен е комбиниран котела, но нищо от тези неща не се вижда или поне не на пръв поглед. Още като нов разглеждах клапата между тръбите и си беше неподвижна.
Rumen89
- специалист
Колеги дайте някакви решение на моя проблем. Имам два бойлера 80 литра с кранчета на тях когато ги изключа от системата на радиаторите горелката започва много бързо да влиза в съспент. Ако оставя единия включен горелката работи предимно на втора дори и да е загряла водата в бойлера. Настройките ми бяха P3/10/P2/5/P/2/2.5 интервал на степените 10.5.0. сега съм спрял бойлерите и съм намалил подаването на на P3/4.5 P2/2.5 P/1 1.7 задал съм 75 градуса и горелката пак достига съапент. Температурата в Къщата се управлява от Термо глави. Възможно ли е да има някаква температурна разлика в бойлерите да води до толкова голяма разлика в подаванията. Дори когато съм оставил бойлера отворен без да има консумация на вода.
Трифон П.Трифонов
- майстор
ср яну 30, 2019 9:23 pmRumen89 написа: ...Топлината от тоя бойлер кръшка гравитачно на някъде.
Остави ги пак подвързани, без консумация от тях, поне час и опипай изходящите тръби!
Топлата вода циркулира из тръбите и топли къщата. Рециркулация или просто топлото от бойлера издиша в къщата.
markoscbr
- специалист
ср яну 30, 2019 9:23 pmRumen89 написа: Колеги дайте някакви решение на моя проблем. Имам два бойлера 80 литра с кранчета на тях когато ги изключа от системата на радиаторите горелката започва много бързо да влиза в съспент. Ако оставя единия включен горелката работи предимно на втора дори и да е загряла водата в бойлера. Настройките ми бяха P3/10/P2/5/P/2/2.5 интервал на степените 10.5.0. сега съм спрял бойлерите и съм намалил подаването на на P3/4.5 P2/2.5 P/1 1.7 задал съм 75 градуса и горелката пак достига съапент. Температурата в Къщата се управлява от Термо глави. Възможно ли е да има някаква температурна разлика в бойлерите да води до толкова голяма разлика в подаванията. Дори когато съм оставил бойлера отворен без да има консумация на вода.Колега бойлера е консуматор и то не малак нормално е да модолира горелката в случай на разход.Добре си направил с намаляне на дозите но намаляй и с някой процент въздуха,аз например също съм включил бойлер 80л но в това топло време при нас 11-13градуса намалих въздух на 2ра мощ.а увеличих подаването малко ,и после намалих подаването на 1ва мощ още.и сега модолира 1. 2мощ и държи 66-67 градуса при зада. 70град.И другото зависи какви пелети гориш според тях настройки .Не искам да ти давам мои настройки за да не те обърквам защото моята система е правена за собствена гравитация аз топлия 450лт.вода успех

stridata
- специалист
Не знаех в коя от хиладите теми да пиша и затова реших тука
Така и така разбрах че RB20 ми е големичка се замислих мога ли да си отоплявам работилницата която е на 25-30м. от Котелното? И въобще има ли смисъл от подобно начинание? В момента отоплявам там с климатици?

Rumen89
- специалист
Сложих стайният термостат. Направих поддържането 0 секунди и веднага да се гаси горелката и да не се образува нагар. Получават се около 4 -5 -паления за 12 часа не знам дали е добре за запалката като разход се подобри и на бойлерите реших проблема като помпата спира на 65 градуса така задържа топлината в тях.Претеснява ме колко ще издържи запалката.
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература