Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Аха, бих го Грейкото начи, или да търся и аз грешка по трасето?!
andy_forresite - майстор
Да си стиснем ръцете на реми, м?
Rumen89 - специалист
Аз имам два бойлера който са свързани към инсталацията имат крачета към тях. Как ми препоръчате да ги управлявам постоянно да са отворени или да ги отварям само когато имам нужда от топла вода?
speka_rs - майстор
Мойто мнение по този въпрос е със тръгваща помпа на 58-59 градуса и отворени кранчета.
tzvtz - напреднал
пон яну 28, 2019 5:45 pmandy_forresite написа:
220 мм и 12 метра комин е некъф змей. Не плаче, ами направо реве за пружини. Цял механизъм с ръчка. Друга песен ще запее. Гарантирам :yawinkle:
Такъв е, защото преди се ползваше за дърва и въглища. Пружини или турбулатори? Ще ми се да сложа пружини заради почистването, но не ми се дават толкова пари насляпо, като не ми е ясно как ще се монтират.
пон яну 28, 2019 6:14 pmfireman57 написа:
Клапата,отвора във външната ламарина на котела,ръчката и ред други неща са за комбинирания котел "Грейко" - този,който е с две врати.
При мен е комбиниран котела, но нищо от тези неща не се вижда или поне не на пръв поглед. Още като нов разглеждах клапата между тръбите и си беше неподвижна.
Rumen89 - специалист
Колеги дайте някакви решение на моя проблем. Имам два бойлера 80 литра с кранчета на тях когато ги изключа от системата на радиаторите горелката започва много бързо да влиза в съспент. Ако оставя единия включен горелката работи предимно на втора дори и да е загряла водата в бойлера. Настройките ми бяха P3/10/P2/5/P/2/2.5 интервал на степените 10.5.0. сега съм спрял бойлерите и съм намалил подаването на на P3/4.5 P2/2.5 P/1 1.7 задал съм 75 градуса и горелката пак достига съапент. Температурата в Къщата се управлява от Термо глави. Възможно ли е да има някаква температурна разлика в бойлерите да води до толкова голяма разлика в подаванията. Дори когато съм оставил бойлера отворен без да има консумация на вода.
ср яну 30, 2019 9:23 pmRumen89 написа:
...
Топлината от тоя бойлер кръшка гравитачно на някъде.
Остави ги пак подвързани, без консумация от тях, поне час и опипай изходящите тръби!
Топлата вода циркулира из тръбите и топли къщата. Рециркулация или просто топлото от бойлера издиша в къщата.
markoscbr - специалист
ср яну 30, 2019 9:23 pmRumen89 написа:
Колеги дайте някакви решение на моя проблем. Имам два бойлера 80 литра с кранчета на тях когато ги изключа от системата на радиаторите горелката започва много бързо да влиза в съспент. Ако оставя единия включен горелката работи предимно на втора дори и да е загряла водата в бойлера. Настройките ми бяха P3/10/P2/5/P/2/2.5 интервал на степените 10.5.0. сега съм спрял бойлерите и съм намалил подаването на на P3/4.5 P2/2.5 P/1 1.7 задал съм 75 градуса и горелката пак достига съапент. Температурата в Къщата се управлява от Термо глави. Възможно ли е да има някаква температурна разлика в бойлерите да води до толкова голяма разлика в подаванията. Дори когато съм оставил бойлера отворен без да има консумация на вода.
Колега бойлера е консуматор и то не малак нормално е да модолира горелката в случай на разход.Добре си направил с намаляне на дозите но намаляй и с някой процент въздуха,аз например също съм включил бойлер 80л но в това топло време при нас 11-13градуса намалих въздух на 2ра мощ.а увеличих подаването малко ,и после намалих подаването на 1ва мощ още.и сега модолира 1. 2мощ и държи 66-67 градуса при зада. 70град.И другото зависи какви пелети гориш според тях настройки .Не искам да ти давам мои настройки за да не те обърквам защото моята система е правена за собствена гравитация аз топлия 450лт.вода успех :yawinkle:
stridata - специалист
Не знаех в коя от хиладите теми да пиша и затова реших тука :tonqe: Така и така разбрах че RB20 ми е големичка се замислих мога ли да си отоплявам работилницата която е на 25-30м. от Котелното? И въобще има ли смисъл от подобно начинание? В момента отоплявам там с климатици?
Rumen89 - специалист
Сложих стайният термостат. Направих поддържането 0 секунди и веднага да се гаси горелката и да не се образува нагар. Получават се около 4 -5 -паления за 12 часа не знам дали е добре за запалката като разход се подобри и на бойлерите реших проблема като помпата спира на 65 градуса така задържа топлината в тях.Претеснява ме колко ще издържи запалката.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: