Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Дупката за шнека може да се свали с 10 см и тогава времената на въртене на шнековете ще може да се намалят.
Ще ги вдигне и ще ги подмине. На 64 задание ще стигне 55 и ще премине на п2. Ако зададеш над 64 ще топли още повече. За твоя обем 14.5 квч е добре.
Въздухът в обороти ти е отправна точка. Истината е някъде там. Зависи от тягата (ширина, височина, чистота на комина, замърсяване на кюнците, на топлообменната част и отвора на фукса и атмосферното налягане), скорост на запалване на пелетите и времето за изгаряне. Горил съм пелети, които в "поддържане" с 0% вентилатор горят бързо, а сега догарям едни от миналата година. Те искат повече обдухване. Дървесните съм забравил как изглеждат на живо. Така че въздухът ще си го правиш докато ти хареса как се получава.
Бойко Христов - напреднал
чет окт 31, 2019 10:58 pmandy_forresite написа:
Дупката за шнека може да се свали с 10 см и тогава времената на въртене на шнековете ще може да се намалят.
Ще ги вдигне и ще ги подмине. На 64 задание ще стигне 55 и ще премине на п2. Ако зададеш над 64 ще топли още повече. За твоя обем 14.5 квч е добре.
Въздухът в обороти ти е отправна точка. Истината е някъде там. Зависи от тягата (ширина, височина, чистота на комина, замърсяване на кюнците, на топлообменната част и отвора на фукса и атмосферното налягане), скорост на запалване на пелетите и времето за изгаряне. Горил съм пелети, които в "поддържане" с 0% вентилатор горят бързо, а сега догарям едни от миналата година. Те искат повече обдухване. Дървесните съм забравил как изглеждат на живо. Така че въздухът ще си го правиш докато ти хареса как се получава.
комина е висок 8 метра нов /на 3 години/, изолиран с каменна вата, със супер тяга с керамични коминни тела ф 30 см, допълнително иззидан за предишния котел, който беше 36 kw на твърдо гориво immergas. Кюнеца от котела до комина е 40 см и е нов.
Пелетите са дървесни клас А1
Прикачен файл:
pelets1.jpg
pelets1.jpg (23.54 KиБ) Видяна 2196 пъти
чет окт 31, 2019 11:23 pmБойко Христов написа:
Бойко, що гониш висока температура? Да се убедиш, че може, разузнаваш настройките и да си наясно или ти е нужна тая температура.
В това време топля благоверната с 34 градусова вода. В къщата е 21 градуса.
Като запалих вчера, "ударно" затоплих с 45 градуса, че беше изстинала до 16-17. Още не е дошла зимата.

https://photos.app.goo.gl/UsrW7bRAGJCsZsjDA
andy_forresite - майстор
Снощи стоплихте ли се, Бойко? Отдели ли време да видиш как гори?
При мен 4 градуса ме делят от снега и съм я стартирал.
Бойко Христов - напреднал
пет ное 01, 2019 8:52 amandy_forresite написа:
Снощи стоплихте ли се, Бойко? Отдели ли време да видиш как гори?
При мен 4 градуса ме делят от снега и съм я стартирал.
Извинявайте чак сега се прибрах и чета във форума, загриженост за топлината в мойта къщурка. Благодаря. Вече всичко е наред. Горе долу процеса ми е ясен. при данните от Анди мощността е 15.7 kw но не можа много да работи защото стайния термостат премина над 22 градуса и спря процеса на горене. Още веднъж Ви благодаря и добре че Ви има да научим и ний нещо от тия горивни процеси, че ако трябва да се разчита само на ръководството ......макар че сега като го прелиствам мнооого по-лесно разбирам какво пише вътре. Направих теста за зареждане. Едно канче с вместимост 1 литър се напълни за 194 сек., а е зададено 90 сек. А да и честит празник и още веднъж благодаря.
Dikata123 - напреднал
Здравейте колеги от тази година съм собственик на Greyko rb30 star от около седмица горелката гори с направените настройки от дистрибутора но имам чуството че не гори правилно и гори доста!Горя слънчогледови пелети Керпи и Дървесни пелети акация от местен производител!Пелетите ги смесвам 1 чувал дървесни и 2 чувала слънчогледови!Днес измерих капацитета на шнека за 1 мин 0.700 грама пелети за 6 мин 4.2 кг,което ще рече 42 кг на час!Въведох стойноста в горелката там беше на 31 кг на час!Нямам стаен термостат и упрвление на помпата тя си работи постоянно държа водата на 50-52 градуса!
P3-Порция 6.3-Цикъл 45-Вентилатор 50-Доп вентилатор 50
P2-Порция 5.3-Цикъл 45-Вентилатор 48-Доп вентилатор 48
P1-Порция 3.0-Цикъл 45-Вентилатор 45-Доп вентилатор 45

Моля за съвети добре ли са настройките?Благодаря
съб ное 02, 2019 11:09 amDikata123 написа:
Каква къща топлиш?
Мощностите ти са високи. Това е според твоето измерване на шнека. Измери го още веднъж, но не само за минута, а както е писано в книжката!
3та- 23 киловата
2ра- 19,5
1ва- 11
Вентилатора никой не може да ти каже дали е добре. Поне някакво описание на горенето, цвят на пламък, цвят на пепелта, комин, шарен боб...
Термоглави има ли на радиаторите?
Помпата работи постоянно, но горелката ли я включва и на колко градуса?
Колко градуса е в къщата?
Dikata123 - напреднал
Отоплявам ресторан и 4 стаи за живеене общо 14 радиатора на радиаторите няма термо глави!На 50 градуса на водата в стаите за живеене е доста топличко 28-29 градуса!На пламъка още не му разбирам много много но мисля че е добре!Прави ми впечатление че вътре в котела и по ризите всичко е Бяло,до сега никога не е било така незнам добре ли е?Пелетите изгарят добре!Помпата не я включва горелката а си е включена постоянно да върти водата!
prascho - майстор
Уточни тези неща:
- какъв е котела (и той ли е грейко 30) - стоманен или чугунен
- 14 радиатора добре, но за да се изчисли мощността трябва тип на радиатор и брой глидери (междуосие 500 или 600мм) ако са алуминиеви
- уточни квадратура и кубатура (отопляема площ и височина на помещенията, предвид, че има ресторант).

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: