Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Limplin - помощник
filmatoplo написа:
Къде ти през 90те инфо за комините -някой са били печкови .Те Дакончетата си фучаха , ама кой ще ти дърпа клапи и тем подобни -отваряш вратата и ръгаш с ръжена -съответно пушилека те буфка .Всички се пробиха за тез години , но не им е била осигурявана връщаща вода 60 гр .Скоро мой приятел си смени Дакона с Виадрус 26 -направо се роди , котелното приличаше на стара ракиджийница църно кат къкъл . :wink: за годините ще познаеш септември :-D
А затова се насочих към Виадрус У22 и Дакон, защото малките им модели не искали голяма тяга.
Какво имаш предвид под "фучаха" ?
И каква е тази връщаща вода?
Кажи какво препоръчваш...конкретно,защото оставам с впечатление, разбираш доста!
И да кажеш кой септември да ти честитя...извинявай , че те състарих с няколко месеца!
filmatoplo - майстор
Дакона го остави ,Виадрусите У22 зависи от горивото (дърва или въглища) си имат обозначение Ц или Д . На какво ще го гориш.
LazarGanev - "Велик майстор"
Limplin написа:
Тоест и Бош започват да правят котли? Ти с какъв си и какъв искаш да слагаш ?
Светът се глобализира - Дакон беше купен от Будерус, те пък - от Юнкерс и накрая всичко стана собственост на Бош. Така че сега същия Дакон се произвежда с различни табелки,според държавата в която се продава - в Германия с най-голям авторитет в отоплението е Юнкерс и за това се продават само с тази марка. В Русия и Югославия тази марка е "Persona non grata" и затова там се предлага само Бош. В Бг също вече ще се предлагат с марката Бош - това важи за всичко което сега се предлага с марката Юнкерс - и газови котли, и соларна техника, и котли на твърдо гориво.
Аз засега не съм с никакъв, защото още не съм влязал да живея, но за другата зима съм решил да съм с Бош или Дакон, може и втора употреба. Не ща да вземам нещо скъпо, защото се надявам да дойде газ, а твърдото гориво да остане резерва за газова криза.
Limplin - помощник
filmatoplo написа:
Дакона го остави ,Виадрусите У22 зависи от горивото (дърва или въглища) си имат обозначение Ц или Д . На какво ще го гориш.

Дърва и въглища. За ман май е модела "Д" доколкото си спомням.
Limplin - помощник
LazarGanev написа:
Limplin написа:
Тоест и Бош започват да правят котли? Ти с какъв си и какъв искаш да слагаш ?
Светът се глобализира - Дакон беше купен от Будерус, те пък - от Юнкерс и накрая всичко стана собственост на Бош. Така че сега същия Дакон се произвежда с различни табелки,според държавата в която се продава - в Германия с най-голям авторитет в отоплението е Юнкерс и за това се продават само с тази марка. В Русия и Югославия тази марка е "Persona non grata" и затова там се предлага само Бош. В Бг също вече ще се предлагат с марката Бош - това важи за всичко което сега се предлага с марката Юнкерс - и газови котли, и соларна техника, и котли на твърдо гориво.
Аз засега не съм с никакъв, защото още не съм влязал да живея, но за другата зима съм решил да съм с Бош или Дакон, може и втора употреба. Не ща да вземам нещо скъпо, защото се надявам да дойде газ, а твърдото гориво да остане резерва за газова криза.
Благодаря ти! Много ми хареса твоето "мото" :lol:
filmatoplo - майстор
Тая марка с вързани очи ще я позная -с пипане . :lol:
Limplin - помощник
filmatoplo написа:
Коя марка..какво ми казваш с това? Между другото, това е любимият ми български филм.
Limplin - помощник
Наскоро ми препоръчаха някаква сръбска камина(котел) казва се "Central 23". Някой знае ли нещо за тях?
filmatoplo - майстор
Бяла печка за дърва и въглища -21 киловата мощност на ризата и 2,5 киловата въздушно излъчване . :wink: зависи от горивото 18-20 киловата я смятай .
filmatoplo - майстор
filmatoplo написа:
гледам котел Логано ес 111 на Будерус и той е 1към1 на Дакон :-D

Тема "Къде в пловдивска област чешките котли Виадрус са най евтини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: