Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naskov - майстор
Системата може да се пълни от всякъде и не е задължително да има автоматична пълнячка. То и без това повечето марки след 2г клеясват и не допълват. Май само FAR са изключения :?
PCL82 - майстор
Автоматичното пълнене нали е и предпазна мярка. Като задейства комбинираният клапан се изхвърля гореща вода и на нейно място влиза студена от водопровода.
Щом е написано че такава връзка трябва да има, значи трябва да намериш начин да я направиш. Другото е компромис със сигурността.
naskov - майстор
Предпазния клапан по температура може да се свърже към водопровода и вместо да изпуска гореща вода, той може да вкарва студена. В този случай добре е системата да е отворена или да има охладителна серпентина. Не се препоръча при чугунени котли.
Bobivan - специалист
PCL82 написа:
Автоматичното пълнене нали е и предпазна мярка. Като задейства комбинираният клапан се изхвърля гореща вода и на нейно място влиза студена от водопровода.
Щом е написано че такава връзка трябва да има, значи трябва да намериш начин да я направиш. Другото е компромис със сигурността.
Абсолютно верно!!
millan - помощник
По принциц изходящата вода на камината е с темпертауре около и под 80 градуса, а подаването и горенето са автоматизирани.
Надявам се да няма критични ситуации.
Разбира се, че ако е крайно наложително ще ползвам съществуващата тръба за допълнителния разширителен съд за пълначка.
Bobivan - специалист
Изходящата вода е с температура колкото я нагласиш!!На пелетните камини които монтирам задавам 60 гр за есен-пролет и 70 за яка зима!!!Тези режими са по икономични!!
millan - помощник
Благодаря за информацията.
Като дойде камината може да имам и нужда от помощ за настройките.
Пък ще почерпя каквото трябва. :thumbs:
millan - помощник
Имате ли идея как да стане самото пълнене на системата?
През лирата в банята предполагам, че трябва да става през изходящата тръба на радиатора?
Другия вариант е на входа, но предполагам ще се обезвъздуши трудно.
Bobivan - специалист
От лирата в банята е добре(от студената вода)Отворена или затворена ти е системата?Каква е камината-марка?
millan - помощник
Ами мисля да я направq затворена.
Иначе марката е La Nordica модел Iside Idro.
Необходимо ли е да сложа и някакъв допълнителен фитинг на лирата.
По принцип на единия етаж на колектора ми остана един чифт изход и вход и ми се струва логично и от там да се пълни. (в коридора е и ще направя патичарник сигурно, ама...)

Тема "свързване на камина на пелети с водна риза към инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: