• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
batman - специалист
Ами предпазния клапан...?
Не се предвижда нали е отворена системата.

Препоръчвам ти, тъй като няма да се ползва инсталацията ежедневно, да сложиш някакво устройство, което да пуска помпата да върти по 20 мин на всеки 12 часа, за да не се раздели водата от пропиленгликола и да замръзне.
Стига бе това може ли да се случи? Този пропиленгликол си е на практика антифриз! Ако си объркал концентрацията му при по-ниска температура течността може и да замръзне, обаче не съм чул след като дълго време не си си карал автомобила (през зимата) незамръзващата компонента в антифриза да се утаи или да се отдели от водата.
Малкия - специалист
Може и да е замръзвало в някоя кола, но просто не се е разбрало. Аз го знам така, за мен има логика и мисля, че едно реле за време, което беше пуснато в практикер за 7 лева си заслужава инвестицията.
Това всъщност съм го и чел в ръководства за монтаж и експлоатация на слънчеви колектори.
preslav - майстор
Въпреки трудностите аз бих си свързал разширителния съд непосредствено преди или след печката с водна риза - не ми се иска да се стряскам при всяко спиране на циркулационната помпа!
filmatoplo - майстор
Какво толкова ще стане ако спре тока -печката ще заподскача,ще затрещи , жената ще реве,децата ще пищят ,пара до тавана , и не дай си боже взрив.Това в най лошия случай , ако не е направено както трябва с всички предпазни средства. :wink: По добре да ви стресна аз отколкото печката.
preslav - майстор
filmatoplo написа:
Какво толкова ще стане ако спре тока -печката ще заподскача,ще затрещи , жената ще реве,децата ще пищят ,пара до тавана , и не дай си боже взрив.Това в най лошия случай , ако не е направено както трябва с всички предпазни средства. :wink: По добре да ви стресна аз отколкото печката.
Моят въпрос е дали подходящото свързване на разширителния съд ще предотврати гореописаните "стрес-тестове"?
Питам напълно сериозно защото си мисля, че това е въпрос, който се пренебрегва от доста брашно и хлебопроизводители - разбирай майстори на локални парни инсталации.
filmatoplo - майстор
Ще предотврати само от взрив , другото си остава при стоп на помпата , но най безопасно е ако разширителния съд се свърже директно на извода на печката .
илко илиев - специалист
аз ако съм няма да я направя така ,щом има и горен етаж
preslav - майстор
filmatoplo написа:
Ще предотврати само от взрив , другото си остава при стоп на помпата , но най безопасно е ако разширителния съд се свърже директно на извода на печката .
Защо ли и аз си мисля по същия начин, но за съжаление никой до сега не ме е послушал - може би защото сапьорите са повече от миньорите или обратното?
preslav - майстор
илко илиев написа:
аз ако съм няма да я направя така ,щом има и горен етаж
А как? И аз не бих си направил космически кораб както китайците, но това едва ли им помага да си видят грешката!
Christo - майстор
"Една седмица блъскане може да икономиса един час четене"....... Руска пословица
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

Тема "Съвет за направа на инсталация за отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: