Най - вълнуващия въпрос зимно време.
AntonBM - специалист
Не гарантирам, че проблема е този, но аз съм се сблъсквал с подобен проблем при по-големите чилъри. Включваш го тръгва и след около 1 минута спира и дава сигнал за грешка с някакъв код на електронното табло.
В случая беше много замърсена външната пита – през зимата тя е изпарител, а през лятото кондензатор. Когато се замърси се нарушава топлообмена и се повишава налягането в системата през лятото над допустима стойност – има си защитен пресостат. С едно измиване с маркуча на външната пита, нещата се оправиха.
Друг подобен проблем имах, с датчика поток на чилъра. При теб такъв няма, така че няма да разказвам. Всъщност може и да има - по въздушната част... Случката с този датчик беше нещо подобно - сприра след минута и дава код за грешка. Датчика беше завъртян на <90° (кой ли го е мръднал?) и не отчиташе движение на топлоносителя.
Измий външното тяло. Дори и да не е това причината, няма да е излишно. Провери има ли датчик за поток на въздуха, който се подава към къщата. Ако той отчита, че няма движение на въздух - машината пак спира.
Чаро - Акълия
florian написа:
принудително запускане(натискам контактора ръчно)вентилатора тръгва заедно с компресора,после последния спира!!
Ако при принудително натиснат контактор компресора спира... сори. По-вероятно е скапан компресор...
Вградените защити на машината и контролера спират компресора чрез контактора, изключение правят защитите вградени в самия компресор...
AntonBM - специалист
Това „ръчно” включване и мен ме навежда на мисълта за проблем в компресора... Случаите, за които разказвах стартирането си беше нормално, не ръчно. Спирането вече беше необяснимо (нямахме книжка с кодовете на грешките). Налагаше се да гадаем какво е ERR 21 или E04 вече не помня какво точно изписваше. Дано не е компресора. Пробвай с амперклещите, така ще разбереш. Може и да си изтървал фреона...
florian - напреднал
на електронното табло не излиза никакъв сигнал,при автоматично или ръчно запускане компресорът тръгва и веднага спира-или по-точно-опитва се да тръгне!!!имам 20 годишен Бг опит с експлоатация на всякакъв вид помпи-от 2квата до 2мега вата(аец Козлодуй)и първия момент момент си помислих за блокиране на работния орган-и впоследствие ел.защитата сработва!разбирате че е невазможно да премеря тока-за толкова кратко време стартов ли е или работен-не съм и опитвал!ако си бях в БГ щях да го разглобя на парчета но тук нещата са различни-целия подукт излиза в пъти по ефтино отколкото парче по парче!пример-ако си купя инфрачервените нагреватели ми излиза по-скъпо от ако си купя цялата сауна!!та играеш според тоягата(парите!!!!)и сега-компресора излиз към1200-1300$,да сменя външното тяло-фан,топлообменника,платка,релета-2300$!!!за сега-ужасс!!след месец-два-може би !!!ако жената( :axe: )не ме спеши набързо!!!!!благодаря ви много ,момчета за съветите!!а сега така и така е свършил ще го разпарчетосам за нула време!!хидразин,благодаря много за видеото-де да го разбирах и какво говори на 100%(работя само с френски!!!)но електрическия език тук е смесен-англе-франсе та основното го разбрах-не си загубих времето-научих още нещо!!благодаря!!ще пиша по-късно след аутопсията!!
a_stoev - майстор
То хубаво спира компресор, но защо е блокирал? Да не е глътнал вода през спукан топлобменник?

Работата отива на нов агрегат, а ти може да вземеш да се учиш върху трупа.
denuchi - специалист
Да няма някой кондензатор заминал. Или някакво реле да превключва намотките и от там да идва проблема.
florian - напреднал
проблема не е в мотора-оставих го гол и му подадох ток чрез байпас-мецва за момент,амперклещите са на фазата-нищо!!!продалжавам да му подавам ток но мотора вече е изклучил от токова защита!!просто компресора е заклинил-изкарал си е срока-12 години!!!за сега чакам оферти и цени и...с Бога напред!!аиде със здраве на всички!!
hidrazin - майстор
Относно клиповете и аз си помислих че ползваш френски ама там е и смесен езика та затова си помислих че ще свърши работа.
Иначе на френски или български не намерих такива клипове. :razz:
Поне модела подобен ли е?Интересно ми е.
:partyman:
florian - напреднал
да,модела е подобен-външното тяло(това на видео 2)е почти същото-разлика във формата, разположението на кондензатора,платката,контактора но това е без значение!вътршното тяло не съм виждал-добре опаковано като денк,добре изолирано,стои на тавана(май това лято ще трябва да почистя турбината!!!).от него слизат 9 гъвкави ръкава към 2 та етажа!там е и един реотан 4750вата-за температури под --6-7С*!!!имам инсталирани и ел.радиатори навсякъде но никога не съм ги включвал-елемента ми стига за поддържане на 21-23С*!!така че сега не ми пука,ама като хванат жегите и с тая влажност-при 31-32С усещането е като за 45-46С!!!аз ако замина пак да бачкам на север ще ги пропусна ама жената......там поне климатици няма-инсталираме само отопления-на мазут,на ток!благодаря още веднъж за видеото,а тая вечер докато жената сготви нещо, с помоща на сина ще ги изгледам по-обстойно!!айде със здраве!
hidrazin - майстор
O.K.Радвам се че клиповете са ти интересни и може да ти помогнат поне малко.Поне няма да ти навредят. :prayer:
И като се сетиш пий една домашна от оня казан дето се притесняваше за него. :mrgreen:
Нали знаеш че по нашенски трябва да отлежи - слагаш в една бутилка, затапваш и бутилката я поставяш легнала.
На сутринта е ОТЛЕЖАЛА вече. :sauf:

Тема "термопомпа-компресора тръгва и..веднага спира!помощ!!...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: