• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
alsted - майстор
profi написа:
... Не си спомням да е ползвала кибрит.
То и аз, когато не е включена помпата. Така се и роди питането ми. А в старите огнища знам, че и след няколко дни да разровиш пепелта има жар. Даже съм виждал (много отдавна) как един чичка извади от джоба си кутиика и си запали цигарата от живото въгленче вътре и пак си я прибра.
Благодаря за вниманието още веднъж!
alsted - майстор
Ще съживя малко темата. Не искам да отварям нова, тъй като принципно проблемът е разискван на доста места, но имам конкретна чуденка.
alsted написа:
... имам едно вечно подпушване при слагане на дърва ...
Преработка на кумина е почти немислима. От друга страна - основната функция си я изпълнява успешно. Ако му увелича тягата, ще си увелича загубите. Дълбоко се замислям над това:
Инженеринг ревю написа:
Когато тягата не е достатъчна, като подходящо решение се възприема използването на усилващ вентилатор. В този случай чрез вентилатора част от газовете се отклонява от димохода и се връща отново в комина, като по този начин се създава инжекционен ефект. В практиката се прилагат и схеми, при които пътят на газовете се прегражда с шибър. Включването на вентилатора е автоматично, когато температурата или налягането на газовете достигнат определена, предварително въведена стойност.
Прикачен файл:
увеличаване на тягата.JPG
увеличаване на тягата.JPG (24.52 KиБ) Видяна 1291 пъти
Идеята ми е тази турбина да се включва само, когато се слагат дърва (основно с цел ограничаване на загряването и зацапването й) Основния ми проблем е клапа 1. До колко е важно съществуването й? Би ли работила системата без нея? Искам да избегна механизирането й. Клапа 2 ми се струва по-лесна (ако и тя изобщо е наложителна) - малка тежест ще я държи затворена при неработеща турбина. Все пак дали изобщо ще се отклонява горещ дим натам или заради принципа "за най-малкото съпротивление", ще си върви нагоре?
Ако може, нека не коментираме дефлекторите тукИзображение
  • 1
  • 2

Тема "Време на изгаряне и топлообмен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: