andy_forresite написа:Ако аз предлагах тези камини, щеше да има много по-подробна информация, която наистина да е достатъчна за клиента. По телефона да уточним само сроковете за доставка, някоя екстра и цвета.Благодаря за времето, което си отделил да напише своето мнение
От всички варианти на Клам по така дадения линк няма нито един под 10 кв на излъчване. В хол 8 на 6 метра ще ти е жега ако я набумтиш. Максималните киловати лесно стават наполовина и дори по-малко, според как подаваш дървата.
Разгледах Energy - http://kamini-clam.com/products/energy.html
Не е обявена цената, но може да се пита. Според мен киловатите на тази са 30 и 35 кв съответно за модел 75 и 85. Съдя по аналогичните Clam. С две-три дървета в нея тези киловати са мираж. Колкото повече дърва й сложиш, толкова повече ще грее, така че силата на огъня може да се ограничи и в значителна степен контролира (докато й хванеш чалъма).
За първи път виждам това двойно изгаряне. Нищо не разбрах от него. Най-вече как работи и какво как точно изгаря с това вкарване на въздух. Иначе ми харесва как е разработено. На живо да можеше да се види ..., да я отвориш, разгледаш, пипнеш. Не е посочено как взима въздуха отдолу. Бих й предвидил тръба към външната среда с клапа. Причината е че въздухът в помещението в един момент няма да е достатъчен за хубав огън. Ако не си обединил няколко стаи или едно голямо помещение, трябва да имаш 5 мм луфт под вратата и често да излизаш и влизаш от стаята с камината, за да има приток на свеж въздух за едно наистина хубаво огънче в стаята. Или пък да я сложиш в обединен хол и трапезария около 40-50 кв.м.
Загряваш водата и слагаш две дебели дървета по 15 см диаметър и дълги 40 см. Е такива дръвца ще прислагваш през 1,5-2 часа и би трябвало да поддържаш температурата. Не си казал какви са конвекторите. Има конвектори по 2 кв, ама има и по над 10. Тези последните като духнат става страшно.