Значи да уточня щом не е достатъчно, дебита който идва от теца е 2500(предполагам л/ч), циркулационната помпа показва 6, предполагам вътрешния дебит в тонове. температурата идваща от теца е 67 градуса, температурата влизаща в сградната инсталация е 50 градуса. В задачата се пита защо при външна изолация и пвц дограма в апартамента е 19 градуса, а комшийте дето нямат външна изолация са с по 17 градуса, а плащаме парно. Условието разбира се е, че радиаторите са отворени на 5, за да не каже някой че съм си притворил крановете и чакам да се стопля.
А спорът започна с един от началниците в топлофикация(не на висок пост), който каза че тия 16 градуса са в нормите на пада и едва ли не ми каза че е нормално да не мога да се стопля при изолация и дограма, а за комшийте дето нямат изолация и държат по 17 градуса не ми се мисли въобще, а до колкото знам при термоглава на 3 трябва да поддържа 20 градуса а на 4 22, обаче това в нас не се получава, кажете сега какво да правя?
А спорът започна с един от началниците в топлофикация(не на висок пост), който каза че тия 16 градуса са в нормите на пада и едва ли не ми каза че е нормално да не мога да се стопля при изолация и дограма, а за комшийте дето нямат изолация и държат по 17 градуса не ми се мисли въобще, а до колкото знам при термоглава на 3 трябва да поддържа 20 градуса а на 4 22, обаче това в нас не се получава, кажете сега какво да правя?