Най - вълнуващия въпрос зимно време.
N_redman - помощник
пон ное 02, 2020 7:21 pmmorfei1 написа:
Изолацията намаля разхода с 30%. Казано простичко неизолитано жилище ще изхарчи 3.5т., същото жилище при същите условия с изолация ще изхарчи 2.5т.

От много добра дограма се печели дори повече, понеже от нея се губи почти толкова, ако не и повече спрямо външни стени под и таван взети заедно.
Спрял съм се на 5 камерна със троен стъклопакет и за мен е важна дограмата все пак един път се слага.
Изолацията е желанелна но първо котела трябва да избера. Мисля за комбиниран не ме мързи да мъкна дърва аз съм на 30 г., но когато ме няма жената неможе да я пали и затова да може да си цъка на пелети.
Автоматична смяна на горивата е само от нещо друго твърдо към пелети.
Знам един комбиниран, който е помирисвал само пелети.
Моят го почнах на дърва. За няма месец натрупа налеп, който се изчисти след месец работа на максимум, при горене на пелети.
morfei1 - специалист
пон ное 02, 2020 8:23 pmТрифон П.Трифонов написа:
И мойто комби не е виждало дърва. Усети ли "айляка" с пелетите надали ще му се ще да е печкар.

Даже не съм убеден, че излиза много по-eвтино, не че съм го изчислявал. :-D
N_redman - помощник
пон ное 02, 2020 8:29 pmmorfei1 написа:
пон ное 02, 2020 8:23 pmТрифон П.Трифонов написа:
И мойто комби не е виждало дърва. Усети ли "айляка" с пелетите надали ще му се ще да е печкар.

Даже не съм убеден, че излиза много по-eвтино, не че съм го изчислявал. :-D
[/quoteаз искам и на дърва да може да се комбинира с пелети за по евтино, незнам дали ще е по евтино но се намират доло горе евтини дърва. Затова искам комби. Имате ли някво мнение за този ДЕХА най малкия е 4800 лв.
Ако мислиш да купуваш дърва, на нормални цени, от ок. 100лв/к- няма да ти е по евтино.
N_redman - помощник
пон ное 02, 2020 10:26 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ако мислиш да купуваш дърва, на нормални цени, от ок. 100лв/к- няма да ти е по евтино.
Къщата е в село близко до града и се намират на 60 70 лв/к метровки. Твоята на пелети колко гори грубо за месец?
Аз и незнам какъв котел да избера колега, и събирам инфо като извикам майсторите да си имам някаква представа.
пон ное 02, 2020 10:31 pmN_redman написа:
...Твоята на пелети колко гори грубо за месец?...
През лятото нищо, зимно време съм олеквал максимално с 4 чувала на ден.
Това дали прави средно 2 чувала на ден?
2015та изгорих около 3 тона и 2-3 кубика дърва.
2016та- 5.5 тона пелети.
2017та- 5 тона пелети.
2018та- 3.5 тона пелети и 2 кубика дърва.
2019та- 1.75 тона пелети и 3 кубика дърва.
Този сезон съм на 60 килограма пелети.
Това ако е ориентация, Здраве му кажи!
N_redman - помощник
пон ное 02, 2020 10:44 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон ное 02, 2020 10:31 pmN_redman написа:
...Твоята на пелети колко гори грубо за месец?...
През лятото нищо, зимно време съм олеквал максимално с 4 чувала на ден.
Това дали прави средно 2 чувала на ден?
2015та изгорих около 3 тона и 2-3 кубика дърва.
2016та- 5.5 тона пелети.
2017та- 5 тона пелети.
2018та- 3.5 тона пелети и 2 кубика дърва.
2019та- 1.75 тона пелети и 3 кубика дърва.
Този сезон съм на 60 килограма пелети.
Това ако е ориентация, Здраве му кажи!
Абе пак си е нещо, аз гледах за тези ДЕХА дават по 20 кг на 24 часа и другите за който си мисля biosolid automat имаш ли някакво мнение за тези два модела колега
Колега N, не нямам мнение за нито един от двата.
Сигурен съм, че този котел колкото и малко да му "дават", е способен на поне 6 пъти повече, за 24 часа.
Едно е да топлиш 50 квадрата, друго е 300.
За Бисолида Морфей може да ти ортува.
Аз като избирах, звъннах на един Спец, който ми каза да стоя настрана. Просто му повярвах.
Тоя Деха се коментира за пръв път тук. Купиш ли го, ти ще го хвалиш.
morfei1 - специалист
Тва ауто и пелетни съоражение хич не ме кефи без значение къв е модела. Може да съм дърт, може и да съм предубеден, но ако искам автомати и да мързелувам, определено няма да е на пелети. Тоя бисолид мисля е с турбосна горелка и май може да гори слънчак. Нямам наблюдения към точно този модел горелка.

Котлето е Saver C. Прекарал e около 35 тона за сега. Колкото му сипя нищо не връща, всичкото си изгаря. Малко ми е неудобен за почистване, щот ревизиите са ниско долу пък аз съм 2м.

Изцяло пелетните повече ми харесват от към обслужване.

Тема "Мнение за ДЕХА." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: