Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho - майстор
nikisv пояснява ли се защо е задължително да се монтира в отворена система???
nikisv - специалист
Не но предполагам тънка ламарина не съм професионалист в тази област само любител по неволя :-D .
filmatoplo - майстор
Аз понеже ценя на всеки мнението , аз предполагам вързване на гащи -ако утре трясне някой котел -те ти разпоредби -не са спазени :wink: .
nikisv - специалист
То явно е вързване на гащи но съм гледал схеми и на пестеливите германци и те препоръчват буфер за котел на пелети.
Последна промяна от nikisv на вт ное 08, 2011 10:35 pm, променено общо 1 път.
syncho - майстор
ееех тия гащи :-D Ако трябва да се хванем за думата, аз се чудя водното съдържание на един котел не се ли води и като буфер. Все пак си е едно доволно (в повечето случаи) количество течност. При по-голямо количество течност в котела не виждам смисъл от допълнителен буфер. Филма сега какво ще кажеш? :) :wink: :cool:
nikisv - специалист
Но аз питах защо от Ерато препоръчват топлоакумулатор .
filmatoplo - майстор
Гащите си вързват с отворената система , но винаги ги свързват затворена :wink: , а нашите -те просто крадат схеми без да мислят .За Синчо -буферите си ги вписвайте като опция в каталози и реклами - за сега са препоръчителни , после задължителни.За мен са препоръчителнозадължителни. :)
syncho - майстор
филма не ме разбирай погрешно - нямам абсолютно нищо против да продавам и монтирам буфери (предполагам и ти също), но както ти обясних за момента не виждам реална полза от тях. Ако клиент дойде при мен, ще му обясня разбира се за какво става въпрос и той си решава - не мога никой да насилвам както се казва.
filmatoplo - майстор
Да насила -не , смятам че ползата постепенно се проявява , който е монтирал вижда разликата .
LazarGanev - "Велик майстор"
Да не бъда разбран погрешно - не казвам, че без буфер и всичките гореизброени джаджи е по-добре, просто казвам, че е по-общодостъпно и е един вид разумен компромис. Всички знаем, че Мерцедес е еталон - значи ли това, че който кара Опел, Рено, Пежо, Ситроен и др. е ощетен и недоволен - не, напротив - платил е двойно по-малко, а получава същото и е двойно по-доволен :-D :drinkers:
nikisv - Филма ти е отговорил - схемите са чужди, реално не го препоръват.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: