Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
zhoro25 написа:
Да ви споделя и аз,

олх един човек от Русе с марката "Rino A1++" горя една торба два дена и половина и пепелното съдържание в сравнение с предишните е направо никакво. Човека ми я изпрати по еконт безплатна. Много топлят (снощи бе -3 в Казанлък, а предната нощ -1). Кофтито е, че транспорта от Русе ще е 400лв (така ми обясни човека), но за първи път попадам на толкова добри пелети.
Ами те в Троян ги правят ако се пресегнеш през балкана и ша ги хванеш. :partyman:
zhoro25 - специалист
filmatoplo написа:
Ай стига ,разби се Мита че - Швайгхофер са най добри .Колко струват тези Рино А++ .
400лв тона - и се казват РИКО - не съм прочел правилно торбата, сори
nikolson - майстор
За тези ли става дума?
Прикачен файл:
пелети.PNG
пелети.PNG (244.16 KиБ) Видяна 7095 пъти
zhoro25 - специалист
сега забелязвам малка разлика в торбите

торбата в сайта на Рико е една, а тази, която ми дадоха е друга. Едното пише А1 а другото А1++ , да не би едното да е износ.

Вижте снимките
ТОВА Е, КОЕТО АЗ ИЗПОЛЗВАМ
Изображение

А това е сайта им.

Изображение

някой може ли да даде инфо, дали наистина има разлика в пелетите, освен в данните по чувалчетата
Последна промяна от zhoro25 на съб окт 29, 2016 8:43 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Рико стил ли ,не съм ги виждал до сега ,вече ги знам . :)
Svezar - специалист
Днес най-после реших да прежаля 8лв за една торба Швайгхофер /и то на промоция беше 8лв :-D / че да видя що за чудо са тези пелети ! Още не съм ги пробвал в горелката,но дори и след теста с накисването става ясно защо са толкова по-скъпи ! Времето за разпадането им във водата беше повече от 3 пъти по-дълго от това на всички други :shock: За пример,най-смотаните които съм пробвал след 15 секунди стават на пихтия а австрийските след 3 минути все още имаха пръчковидна форма! Другото което отбелязвам е много по-голямото усилие за счупване на средно дълго парче /боклуците се чупят дори само от стискане без пречупване/ . След като се разтвориха и ги разбърках дори жената като влезе в кухнята и видя чашката с пробата /и други е виждала/ ми вика "...какви са тия пелети бе мило,такива досега не бях виждала..." ,в най-общи линии разликата във вида на разтвора от евтини пелети и тези е като между блато и някое от Седемте рилски езера,личи си че няма никакви примеси освен чиста дървесина ! Засега съм много впечатлен остава да видя дали и при пламъка ще има съществена разлика !
p.v.x - майстор
Това съм го чел в нета - Пелетите, които не съдържат синтетични добавки би трябвало да се разтворят при повишаването на влажността. Сложете една шепа пелети в съд пълен с вода: дървесните стърготини би трябвало да се напоят с вода и да се разделят.

Не знам , дали теста с водата , е показателен за качеството им.
filmatoplo - майстор
Днес настройват горелка Фероли с тези пелети ,тъкмо се надвесвам над нея и тя спира по температура ,викам а тя на трета е мощна ,гледам екрана ,кво да видя тя на 1 ,Бах ма...му .И веднага си взех 2 тона ,след 4 дни може да ги тествам че днес сипах в мойто мини бункерче 2 чувала др пелети.
Svezar - специалист
p.v.x написа:
Това съм го чел в нета - Пелетите, които не съдържат синтетични добавки би трябвало да се разтворят при повишаването на влажността. Сложете една шепа пелети в съд пълен с вода: дървесните стърготини би трябвало да се напоят с вода и да се разделят.

Не знам , дали теста с водата , е показателен за качеството им.
Много си е показателен :idea: Ясно е че ще се разтворят,въпроса е за колко време ще стане това,всички който съм пробвал и са се разпадали бързо после и на горелката са се представяли зле,просто качествените са от хубава суровина която заедно със скъпите машини за производство прави много плътен и здрав пелет и затова бавно се разтваря във водата :!: За тази година вече поръчах,но за догодина май ще търся оферти от по-рано за такива !
p.v.x - майстор
Svezar написа:
За тази година вече поръчах,но за догодина май ще търся оферти от по-рано за такива !
Не знам.
Нямам опит.
Писах какво съм чел.
А по рано , някъде по темите , бях писал , че в Търговище почнаха производство на пелети.
Едни големи камари с дърва са натрупали , не е истина.
Има камари с иглолистна дървесина , има и широколистна.
Как ги смесват не знам.
Може скоро , някой ползвател от форума , да сподели за качеството им.

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: