Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kok - специалист
бях го забравил тоя форум :-D сигурно защото нямам проблеми с парното :-D
kok - специалист
какво ще кажете за едно интеркулерче примерно от камион че са по големички след котлето на пелети :-D ?

Прикачен файл

gallery_1239_1216_141038.jpg
filmatoplo - майстор
:? Кое ще охлаждаш след котлето :wink:
kok - специалист
иии ти пък и ти ще охлаждам :-D ще топля :wink:
filmatoplo - майстор
Щот викам си Аигето няма турбо :wink: :? , искаш да му ползваш питата за вентиконвектор ли :? :) , с какво ще го обдухваш .Izdaj ideqta .
kok - специалист
с нищо :-D естествена конвекция :wink: радиаторите да не ги обдухвам :-?
filmatoplo - майстор
Ако му сложиш 1 дифузьор и вентилатор зад него ,ще стане идеален вентилконвектор :wink: Радиаторите не ги обдухваш , но те са конструирани за самостоятелна конвекция и излъчване :wink: -тази пита ще и се повиши кпд с вентилатор :) .
kok - специалист
да де ама на мен излишни шумове като работещ вентилатор не ми трябват :wink:
nnikbg - специалист
didog написа:
Привет на всички!
Имам едно питане относно наскоро закупения котел Ерато Пелетерм 30 в.2.
Значи след като го монтираха представители на Ерато за нашия град с малки проблеми по първоначалното пускане котела си работеше добре около десетина дена. После се появи грешка "Почистване". Обадих се и на следващия ден дойдоха хора от фирмата, монтирала котела. Естествено аз направих почистване на буклуците, но стигайки програмата до момента в който трябва да си направи самопочистване и дава тази аларма. След като дойде едно момче на следващия ден направи основно почистване на горелката, махна един горен капак, обаче вечерта каро се прибрах и пак светеше аларма за почистване. Пелетите са закупени от Ерато.
Та ако някой може да ми даде съвет какво да правя ще съм благодарен!

Моля те сподели какво стана с грешката "Почистване", че доколкота разбирам и при мен го има същия проблем.
Като гледам схемата (щото котела още не съм го виждал на живо) проблема може да е механичен. Демек актуатора да не работи, или ако работи то тогава обратната връзка - потенциометъра да дава грешен сигнал.

Поздрави на всички от форума.
filmatoplo - майстор
Ник бг :) , ти симпатизираше на пиролизните котли. :? :)

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: