Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nnikbg - специалист
filmatoplo написа:
Ник бг :) , ти симпатизираше на пиролизните котли. :? :)
И още симпатизирам.
Обаче реших, че за съпругата ще е по лесно да се справи с чувал пелети отколкото с цепеници дърва.
Зимата ще покаже кой крив кой прав.
filmatoplo - майстор
Имаш ли вече пелетен котел . :? :)
turistak - специалист
Kok, ти май преди време се топлеше на костилки с Пелетерм. Имаш ли статистика каква разликата в консумация м/у пелети и костилки в килограми?
LazarGanev - "Велик майстор"
akachev написа:
Привет,
към Лазар Ганев: ако ти е възможно бих искал да се срещнем за по-подробна дискусия. Както казах преди няколко дни имам котел на Демрад Солитех 40С, но освен него в системата ми е включен и котел на нафта-мисля че беше около 30 квт, но както всички знаем цената на нафтата отлетя към небесата. В описанието на Демрада е писано,че може да бъде преустроен за работа на газ, след поставяне на съответната горелка. Сега след всичкото това четене се чудя дали да се обърна към пелети или към газ-метан /доставка на бъндели от 1 тон- виждал съм в района камион с такива и съм се чудил за какво са/. А се оказва,че "майсторите" които са ми правили инсталацията въобще не са чували за ладомат, буферен кръг, три-или-четирипътни вентили и т.н. При мен има само една помпа три-скоростна на водата,която се връща към котела и един разширителен съд с автоматична пълначка на входа на студената вода. Всъщност инсталацията е изграждана преди повече от 10 години.
Честито на akachev за новата придобивка - Peleterm 30 v.2! Голяма борба беше монтажа на котел с ширина 1.50м в котелно широко 1.75м, ама снощи в 23ч. го подкарахме. Не съм правил снимки още.
filmatoplo - майстор
:) Супер -трети котел ли .
joro_vn - специалист
На Лазар му е четвърти с моя.
Обаче има проблем с оторизираните сервизни тахници. Нито един от котлите не е посетен, настроен и няма гаранционна карта. Вече месец и половина. Моя работи засега без проблем, но ми е чоглаво. Ако и сервизното обслужване е такова при проблем през люта зима, ще ставаме на кълбо с Ерато.
П.П. "Оторизирания" сервиз няма нищо общо с Лазар.
syncho - майстор
Искрено съчувствам на горките хорица, но като казах, че имат проблем със сервиза никой не ми повярва... то сега си проличава.
filmatoplo - майстор
Сервиз ли :? - да не дава да тръгнеш по мъките :wink: .
LazarGanev - "Велик майстор"
Споко Жоре, знаеш че има и неоторизирани - идват навреме, пишат ти фактура, пък после Ерато плаща, щом оторизирания не може да реагира навреме :wink: . Пък иначе гаранцията си важи, просто ще е удължена за сметка на производителя. Сега като застудя е най-доброто време за настройки и ще бъдеш посетен скоро :) . Дет вика Филма - да не се налага да влизаш в тоя филм :)
filmatoplo - майстор
На Акачев -това трети котел ли му е -Солитех,някакъв нафтов и Пелетерма :? :) .

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: