filmatoplo написа:Ник бгИ още симпатизирам., ти симпатизираше на пиролизните котли.
![]()
Обаче реших, че за съпругата ще е по лесно да се справи с чувал пелети отколкото с цепеници дърва.
Зимата ще покаже кой крив кой прав.
filmatoplo написа:Ник бгИ още симпатизирам., ти симпатизираше на пиролизните котли.
![]()
akachev написа:Привет,Честито на akachev за новата придобивка - Peleterm 30 v.2! Голяма борба беше монтажа на котел с ширина 1.50м в котелно широко 1.75м, ама снощи в 23ч. го подкарахме. Не съм правил снимки още.
към Лазар Ганев: ако ти е възможно бих искал да се срещнем за по-подробна дискусия. Както казах преди няколко дни имам котел на Демрад Солитех 40С, но освен него в системата ми е включен и котел на нафта-мисля че беше около 30 квт, но както всички знаем цената на нафтата отлетя към небесата. В описанието на Демрада е писано,че може да бъде преустроен за работа на газ, след поставяне на съответната горелка. Сега след всичкото това четене се чудя дали да се обърна към пелети или към газ-метан /доставка на бъндели от 1 тон- виждал съм в района камион с такива и съм се чудил за какво са/. А се оказва,че "майсторите" които са ми правили инсталацията въобще не са чували за ладомат, буферен кръг, три-или-четирипътни вентили и т.н. При мен има само една помпа три-скоростна на водата,която се връща към котела и един разширителен съд с автоматична пълначка на входа на студената вода. Всъщност инсталацията е изграждана преди повече от 10 години.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: