Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Gecata36 - специалист
водата е на 65 градуса помпата за подовото е на 2 на 3 та радиаторите марката е wilo
digitalpr - специалист
Gecata36 написа:
според вас какав разход мога да очаквам на месец горелката е 13-34 кв къщата е 230 квадрата ново строителство 10 см изолация на стени и тавани има и 80 квадрата подово в хола и коридора и банята
Много грубо, това се доближава до това което отоплявам аз. И пак много грубо можеш да очакваш 2 до 3 чувала на ден средно за сезона.
andy_forresite - майстор
Gecata36 написа:
според вас какав разход мога да очаквам на месец горелката е 13-34 кв къщата е 230 квадрата ново строителство 10 см изолация на стени и тавани има и 80 квадрата подово в хола и коридора и банята
Какъв е този котел? Нещо не ми вдъхва доверие.
Горелката ти с фабричните настройки е с минимален разход от над 2,5 кг/час. 12 часа да работи на минимума са ти две торби. Дори малко повече. Максималната мощност е с 8 кг/час.
Дано не съм добър пророк в случая ... поне 2000 лева на сезон.
Gecata36 - специалист
Настройките не ги знам фирмата са го настройвали ще стане ясно другата зима
nandrolon - специалист
Gecata36 написа:
водата е на 65 градуса помпата за подовото е на 2 на 3 та радиаторите марката е wilo

Ти колко искаш да го стоплиш. При мен на 55' стрелката е някъде там.
vrangelov - специалист
andy_forresite написа:
Какъв е този котел? Нещо не ми вдъхва доверие.
Горелката ти с фабричните настройки е с минимален разход от над 2,5 кг/час. 12 часа да работи на минимума са ти две торби. Дори малко повече. Максималната мощност е с 8 кг/час.
Дано не съм добър пророк в случая ... поне 2000 лева на сезон.
Така де. Правилно смяташ. 2000 лева са 6 тона пелети. Нормално е за 230 кв. м. къща.
И дано се окажеш добър пророк, защото според мен плюс тези 6 ще трябват по два тона допълнително на сезон, само защото горелката е прекалено мощна.

Поздрави
andy_forresite - майстор
С пелетерма за 6600-6700 лева може и да се вмести.
На мен ми бяха изчислили над 6 тона за над двойно по-малка площ. Досега съм на 3500. Става като не топлиш всичко, не го топлиш доколкото ти се ще, понякога топлиш с нещо друго ... и така. Реално 6 тона щях да ги опраскам и да питам за още. Това за стотина квадрата без изолейшън. Единия ПВЦ прозорец нещо се олабил и снощи по време на силния вятър гледам вертикалните щори се местят. Като видях #-o викам си какво ли отоплявам и аз ...
Gecata36 - специалист
Ако 6,7 тона стигнат екстра все пак има изплация 10 см каменна вата на стените и таваните
Gecata36 - специалист
gledam ima nqkakva cepka v kotela normalno li e ili neshto se e izkrivilo

http://prikachi.com/images.php?images/632/9079632m.jpg
maistora1965 - специалист
Gecata36 написа:
gledam ima nqkakva cepka v kotela normalno li e ili neshto se e izkrivilo

http://prikachi.com/images.php?images/632/9079632m.jpg
Ако е от долната страна не е нормално това ти е дъното на вторият и третият ход на котела не е фатално но част от газовете минават напреко от там и излитат през кумина директно.Което пък от своя страна намаля КПД на котела.

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: