Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:) При чистене ръцете ми стават като на коминочистач ,ама как да оцапам тези нови ръкавички :-D .

Прикачен файл

IMG_20161118_162324.jpg
IMG_20161118_162324.jpg (56.15 KиБ) Видяна 1641 пъти
n.ganev - майстор
:lol: :lol: :lol: И аз пия салата с такива ръце :oops:
andro440 - майстор
[color=#0000BFела ми на гости ,да видиш и вкусиш от пушените таранки на пушек от орех ,с ракия и ,каквото искаш там/ мезе / , ядките за вискито са бонус -и печени на Виадрус !
[/color]
n.ganev написа:
:lol: :lol: :lol: И аз пия салата с такива ръце :oops:
filmatoplo - майстор
Тавички ли ще мушкате в котела ,ще ви догоня и с трабанта :lol:

Прикачен файл

IMG_20161119_161928.jpg
IMG_20161119_161928.jpg (37.9 KиБ) Видяна 1559 пъти
andro440 - майстор
И Трабанта е Кола! Браво ..и ти имаш Пълна Тава !
filmatoplo написа:
Тавички ли ще мушкате в котела ,ще ви догоня и с трабанта :lol:
gergo91 - специалист
Здравейте на всички понеже съм нов във форума и всеки ден чета теми свързани с отоплението на пелети, и ми е много интересно :) Имам котел и горелка на голден файер (това не е реклама, ама хич) :-D . И понеже идват празници и ще се почива от работата и университета, и за да не ми е скучно искам да пробвам да си направя пелетна горелка. Ще помоля за малко помощ понеже не разбирам много от такива работи, ще разглобя моята (Мерели) за да копирам конструкцията и :-D. Само че ми трябва малко помощ за частите който трябва да закупя, предполагам че, това ще ми е нужно?
спирала за шнек 43.3мм-SPIRAL STEEL
Контролерът V3M-01
ВЕНТИЛАТОР ТИП ОХЛЮВ 120M3/H-34W
НАГРЕВАТЕЛ 250 ВАТА
мотор/редуктор MELLOR 8RPM 52W / 8 оборота 52 Вата
и ако някой се сеща какво др ще ми трябва моля да сподели :)
andro440 - майстор
да .освен тези неща ти трябват електрожен ,електроди ,малко железа и много търпение и време ,кабели и умения . и най важното -маска за електрожена и заварките
gergo91 написа:
Здравейте на всички понеже съм нов във форума и всеки ден чета теми свързани с отоплението на пелети, и ми е много интересно :) Имам котел и горелка на голден файер (това не е реклама, ама хич) :-D . И понеже идват празници и ще се почива от работата и университета, и за да не ми е скучно искам да пробвам да си направя пелетна горелка. Ще помоля за малко помощ понеже не разбирам много от такива работи, ще разглобя моята (Мерели) за да копирам конструкцията и :-D. Само че ми трябва малко помощ за частите който трябва да закупя, предполагам че, това ще ми е нужно?
Контролерът V3M-01
НАГРЕВАТЕЛ 250 ВАТА
gergo91 - специалист
andro440 написа:
да .освен тези неща ти трябват електрожен ,електроди ,малко железа и много търпение и време ,кабели и умения . и най важното -маска за електрожена и заварките
gergo91 написа:
Контролерът V3M-01
НАГРЕВАТЕЛ 250 ВАТА
Имам електрожен и професионална маска със затъмняване, флекс, шмиргел, компресор, винтовер и какви ли не, но четох из темата и мисля че тези неща са основни, който трябват за да се започне, или аз греша. Но както писах от скоро използвам пелетна горелка и естествено както всяко ново нещо е интересно и заради това изкам да опитам да зглобя една, а пък ако се получи ще я подаря на роднините :) За това питам дали ще ми е нужно нещо повече от това, за да знам дали има смисъл да се захващам или по евтино ще е от магазина :)
gergo91 - специалист
gergo91 написа:
andro440 написа:
gergo91 написа:
Контролерът V3M-01
НАГРЕВАТЕЛ 250 ВАТА
Имам електрожен и професионална маска със затъмняване, флекс, шмиргел, компресор, винтовер и какви ли не, но четох из темата и мисля че тези неща са основни, който трябват за да се започне, или аз греша. Но както писах от скоро използвам пелетна горелка и естествено както всяко ново нещо е интересно и заради това изкам да опитам да зглобя една, а пък ако се получи ще я подаря на роднините :) За това питам дали ще ми е нужно нещо повече от това, за да знам дали има смисъл да се захващам или по евтино ще е от магазина :)
А и забравих паничката мисля от 4мм ламарина да я направя и отгоре скаричка от някоя стара печка да сложа на която да падат пелетите а от долу да е запалката (реотана) Но от към електроника, малко ми куцат нещата и за това питам дали ще ми трябват някакви релета за или прекасвачи или др неща допълнителни към управлението на нутелла, благодаря предварително :)
filmatoplo - майстор
Инструменти имаш ,иска майсторлък и ще стане :wink:

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: