• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 130
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Интересно, че ми изпратиха управлението окомплектовано с два датчика NTC10k само дето единият е с подълъг кабел, а при полъчката на Грейко се доставя един NTC10k за БГВ и един pt1000 за котела. Разликата е в цената и в чувствителността но не много. Презумцията на Грейко да поставят t1000 за котела е че е по-лесно при евентуална повреда да се закупи от най близкият магазин за електроника подобно термосъпротивление. Ако имаш нужда от NTC10k свиркай имам някой друг в наличност.
alx359 - специалист
filmatoplo написа:
Каква е разликата, малък голям панел, какво лице, да не оплескам нещо и аз при поръчка.
Трябва ти само стандартния панел дето си идва с комплекта. Можеш да го видиш на предишния ми пост върху лаптопа. То си е цялостно изделие в кутия и само ръгаш джака отзад за да тръгне.

Аз се съблазних от друг панел дето е опция (+8лв) и е с по-голям дисплей, но се оказа гола платка с лепенка без гръб. Жената отсреща не можа да ми го обясни това - каза ми само ще имам нужда от "кутия".

Прикачен файл

NPBC-V3M-1_TM_2_1_BG-page-005.jpg
filmatoplo - майстор
При горелка Бурнит датчиците са еднакви, сменявам, им местата и си работят, на вид са като малкия датчик на Грейко.
alx359 - специалист
filmatoplo написа:
При горелка Бурнит датчиците са еднакви, сменявам, им местата и си работят, на вид са като малкия датчик на Грейко.
Ако ще поръчаш за конкретна горелка не знам. Говоря за стандартното универсално изпълнение.
filmatoplo - майстор
Като вашите универсално, в кутийка бутоните. V3M.
n.ganev - майстор
n.ganev написа:
Разликата е в цената и в чувствителността но не много
#-o Малиииииииииииииииии сега се сетих, че имам 2броя pt1000 Интиелски. Ще пробвам и ще докладвам :-D . Те т'ва е склерозата - не помниш вчера какво си обещал на съпругата за Осми март ама чакай дати кажа преди 30 години на тоз ден .....
alx359 - специалист
filmatoplo написа:
Като вашите универсално, в кутийка бутоните. V3M.
Както пише по-горе тогава - просто си искаш "стандартна окомплектовка" която включва:

- Контролера V3M (идва и с 5 пластмасови краченца)
- Панел (NRC-3 - този в кутийката) с кабелче (към 50см)
- 2 датчика NTC10k
- Фотосензор

Екстри дето знам, че предлагат:
- Голям панел (NRC-5 - този със само гола платка)
- По дълго кабелче за панела (ще ти кримпват колко искаш, доколкото знам)
- Датчик димни газове (pt100) като този (но с 2 клеми):
Изображение
n.ganev - майстор
Ей, спирам за сега че започва филм дето колкото пъти съм гледал все ми е интересен - става въпрос за Василий Зайцев ако на някой му гаварит нещо.
filmatoplo - майстор
Нали аз съм го учил да стреля с Мосина.
alx359 - специалист
alx359 написа:
alx359 написа:
Направих рискования опит да ъпдейтна фърмуера на Натурела през Wiznet... Изпотих се. След около 30 timeouts->Continue, накрая приключи и проработи. Дано да е наред... Как ъпдейтвате вие?
Сега опитах RS232->USB кабел. Интересно, че и драйвера на кабела го дава само на 9600 baud, Flow Control=None по подразбиране, както при Wiznet. Що ли толкова бавно? Ъпдейтите минаха без проблем обаче. Или има повече да се донастройва или постановката става само за мониторинг/конфигурация, а не за (надежно) обновяване на софтуера... Ще изчакам лиценза за оригиналният софтуер на Wiznet и ще видим дали ще се отърва от timeout-ите.
Смених софтуера за Virtual COM port с един друг платен (ваксиниран) и ъпдейтва си добре през Wiznet. Значи до настройки/софтуери било.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 130

Тема "НАТУРЕЛА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: