Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Christo - майстор
lz2skt написа:
За слънчогледови пелети тип Херц с вертикални тръби с почистващ механизъм,за дървесни е без значение стига да е поне три ходов.Размери на Херца няма кой да ти даде.Само един, пишещ тук в форума има подобен.Замолих го на лични само да ми измери диаметъра на тръбите и колко са дълги преди 2 години...явно от фирмата не му разрешават да издаде търговски тайни :)Относно размери ако търсеше котел за дърва и въглища или пиролизен в руските и украински сайтове е пълно и щях да те насоча :)
Че съм виновен, че не съм отговорил, виновен съм :prayer: Ако щеш вярвай, не мога да премеря дължината на тръбите. Вътре доста плътно влизат турболаторите и не може да се провре не рулетка, ами конец не може. Като се измери височината на котела и се приспаднат пепелника от долу и кутията отгоре става доста неточно, в смисъл +–50мм, за диаметъра е същото, няма как да се завре шублер, нито отгоре, нито отдолу. Съвсем ориентировъчно, 700мм дължина, около 50мм диаметър. Броят на тръбите варира от мощността и за 30KW е два снопа по осем тръби, всичко 16 бр. По осем тръби пушекът върви нагоре, по осем надолу От ника ти разбирам, че си радиолюбител и си от Северна България. Ако имаш път към Троян, вземи си шублер и рулетка, каквото искаш, това ще мериш на воля. Казвам го сериозно! Поздрави и успех!

ПП. Това е линк за проспекта на български: http://dox.bg/files/dw?a=be3acd9038
vrangelov - специалист
Не съм знаел, че има голямо значение, иначе щях по-рано да потърся. Намерих някакъв сайт с размери. >>>Цък<<< Уж ги дават 38mm диаметър и близо метър дълги, но нещо не отговаря броя на турбулаторите с бройката на Christo. На него по му вярвам. Турбулаторите трябва да висят малко, няма как да са колкото тръбата дълги.

Поздрави
Christo - майстор
Когато го купувах, в Херц ми препоръчаха 20KW. Попитах ги каква е разликата между 20 и 30KW, защото на външни размери са еднакви. Търговецът ми каза, че по-малкият има по две тръби на ход по-малко. Купих си по-големия и сбърках! Има по-нов модел, пак със същото име. Управлението е различно и на външен вид е различен котелът. Вътре как е, не знам. Да не би от там да идва разликата? Изненадан съм, че турболаторите за предния и задния сноп са различни. От горе са еднакви, ако отдолу има някаква разлика.... Трябва с лампа и някакви огледала да се гледа. От горе турболаторите стърчат поне стотина мм заради задвижването. Ще го чистя тези дни и дано не забравя да направя снимки.
LazarGanev - "Велик майстор"
Christo написа:
Когато го купувах, в Херц ми препоръчаха 20KW. Попитах ги каква е разликата между 20 и 30KW, защото на външни размери са еднакви. Търговецът ми каза, че по-малкият има по две тръби на ход по-малко. Купих си по-големия и сбърках! ...
В такива случаи аз съм доста по-настоятелен като консултант, дори с риск да загубя клиента (правил съм го неведнъж и не съжалявам!). Предпочитам да загубя клиент, отколкото да го оставя да съжалява цял живот :cool:
lz2skt - специалист
Благодаря за информацията.Ако тръбите в ходовете на Херца са различни би трябвало с по- големият диаметър да са към горелката заради съпротивлението предполагам ?
perdeee - специалист
filmatoplo написа:
С управлението Натурела се настройва Вентилатора да вентилира по време на работа през интервали на по високи обороти точно за да издуха пепелта това помага .
Да аз си взех Натурела с цветния дисплей ,значи според теб ще става и за слънчогледови? Питам защото трябва да се купуват пелети за зимата и представи си ако взема 4-5 тона слънчогледови и не иска да ги гори колко интересно ще стане,а и все още нямам котел за да изпробвам дали ще гори и за това моля за мнение дали според вас ще стане.
filmatoplo - майстор
Първо се направи горелката ,след това се тества със слънчогледови пелети ,ако работи успешно тогава се купуват .Нали всеки така прави дори с купешка горелка ,аз например като си направих камината с пелети пробвах със слънчогледови пелети - работи обаче запълва кошницата на 5 часа работа ,и прецених че ми е трудоемко и няма кой да следи точно времето да гаси и чисти камината и купих дървесни пелети .Тази година на един клиент му монтирах горелка Бурнит ,за по евтино купил слънчогледови пелети ,да ама след яколко часа работа в горелката се натрупва буца която пречи на нормалната работа ,от там спираш и махаш буцата и палиш наново - неприятно усещане.Освен да направиш горелката тип Грейко.
perdeee - специалист
Гореллката ми е готова,всъщност сега е разглобена за леки промени но като цяло е готова,ще пусна и снимки след промените но нямам котел където да я пробвам а такъв ще взема може би преди зимата така че вариянта с изпробване отпада,ако някой ползва подобна горелка със слънчогледови пелети моля да сподели как се държи.
шоп - майстор
perdeee написа:
така че вариянта с изпробване отпада,
:?: Какво ти пречи да изпробаш как горелката гори сл. пелети и без котел? С помоща на няколко огнеупорни тухли може да пресъздадеш реална температурна обстановка.
filmatoplo - майстор
Моята кошница на камината от черна ламарина на 2 тона пелети .

Прикачен файл

IMG_20170501_162420.jpg
IMG_20170501_162420.jpg (51.66 KиБ) Видяна 1843 пъти

Прикачен файл

IMG_20170501_162349.jpg
IMG_20170501_162349.jpg (56.41 KиБ) Видяна 1845 пъти

Прикачен файл

IMG_20170501_162401.jpg
IMG_20170501_162401.jpg (56.16 KиБ) Видяна 1845 пъти

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: