Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пон окт 26, 2020 7:33 pmfilmatoplo написа:
На слънчоглед белее котела ,я го мини на пелети Трон :wink:
За тебе винаги. Като изляза от дупката, в неделя, прибирам са и направо на един- два Трона. Почвам експерименти, ще документирам два или три вида орехови черупки, с различна едрина, както и Тронче. С последното ще го сивна котелот, бъди сигурен. Всеки месец ми се набиват на очи, тия Тронове. Поне 10-15 палета седят на закътано, до един гуем магазин. Ше зема и от Лидлските, ако ги има още, че ми е домиляло за мека дървесинка.
Филме, ква тапа си избираш? Аз залагам на естествени матриали. Вината отлежават само под специален корк.

Печори кара на черупки, Филматори. Издишваш вечееееее, хаха. Шега.
pechkata - специалист
Костилка от череша... :supz:
пон окт 26, 2020 9:34 pmpechkata написа:
Пък аз ши пробам орех и ши дишам йодни пари. Имам ситно и средно натрошено, по един чувал. Чакам и по едри, че да видим как ше вървят през шнекове и гофри.
МИРАЖ - специалист
пон окт 26, 2020 9:49 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон окт 26, 2020 9:34 pmpechkata написа:
Пък аз ши пробам орех и ши дишам йодни пари. Имам ситно и средно натрошено, по един чувал. Чакам и по едри, че да видим как ше вървят през шнекове и гофри.
Аз съм пробвал доста варианти с орех, ситните са най добре, едрите трябва да ги мешиш 50/50 със слънчогледови пелети. Шнековете започват да издават много звуци от преминаващите черупки, но двигателите се справят безпроблемно. Един колега изгори около 15 тона едри черупки със слънчогледови пелети с RB 30 на Виадрус 50кв на кутия.
Ако сложиш само едри трудно пали, после дозите са много различни, затова трябва да се смесват с пелети.
вт окт 27, 2020 12:00 amМИРАЖ написа:
Добра насока. Макар, че при мен ще е само тест, малко вероятно да се топля с черупки, ще натрупаме информация.
gardenER-- - специалист
Колеги, горелката е инсталирана преди няколко дни, сега като по-малко ангажиран дойде моментът да пиша в темата.
Зададената температура на котлето е 58 градуса, досега котлето когато и да отида да го видя, не съм видял да работи на първа мощност, постоянно е на втора след добро разгаряне - това как мога да го коригирам? Също така, в това топло време и зимата също какви трябва да бъдат нормалните разходи на горелката? Засега се гори иглолистни, в близките дни ще закупя слънчогледови? Утре ще споделя и настройките от дистрибутора?
LazarGanev - "Велик майстор"
Защо сте му задали 58*С и защо искаш да работи на 1-ва мощност? На 1-ва работи най-зле и проблемно
pechkata - специалист
ср окт 28, 2020 1:17 amgardenER-- написа:
Също така, в това топло време и зимата също какви трябва да бъдат нормалните разходи на горелката?
Средно около 2 кг. на час - при по студено време може и 3 кг. на час...
Не знаем каква горелка имаш колко е мощна - а търсиш отговори...?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: