Най - вълнуващия въпрос зимно време.
morfei1 - специалист
Най-интересното в случая е, че производителя на вентилатора никъде не споменава нещо различно от макс дебит при макс обороти, оттам на сетне, Натурела как ги наглася и на каква база ги интерпретира можем само да гадаем...... За някъв ориентир може би стават, но според мен са далеч от реалността :roll: . Не вярвам тая перка намалена с около 60% да може да направи 1400 оборота при макс 2100 оборота.

Па знае ли човек, може и да съм в грешка :-D .
filmatoplo - майстор
Датчика на хол гледа и мери оборотите на оста на вентилатора ,дебита не се мери с нищо .По принцип какво ви трябва да постигнете -чисти прави и постоянни линии не могат да се постигнат на всички показатели.
постоянно напрежение
тяга на комина
обороти на вентилатора
дебит на въздуха от вентилатора
точен брой паднали пелети в огнището
еднакво димоотделяне от горивото
температура в камерата
Сигурен съм ,че пропуснах нещо. :wink: Трифон да ме поправи.Не коментирам горелката от темата ,а по принцип .
pechkata - специалист
Е точно де... :prayer:
Поне някой величини можем да направим да бъдат постоянни - не всички... :partyman:
filmatoplo - майстор
Няколко човека тук се заеха с измервания ,и показанията на всеки са точни -всяка отделна секунда за всеки един отделен случай .
dikata1988 - напреднал
Здравейте някой смянял ли е горивната камера(Главата) примерно на Rb-20 да се сложи глава Rb-30?Съвместими ли са и как става подмяната?Благодаря
Опалянка, не поправям никого вече.
На теб ти се извинявам официално, за минали неща, Филматори!
Днес правя още един тест, пряко свързан с промяна на напрежението. Имам резултати, но след онзи отчет, за работата с орехови черупки, Марко умря.
Харли ми даде два чувала с орехови черупки, които да тествам в горелката. Не съм я окъсал за гориво, а клеча в котелното заради Форумът ви. Имам си достатъчно друга работа, имам си газчица на Тъчскриина. Та изводите, за горивото, остават за мен и Дейвидсън.
За мен си остава и тестът при работа на горелката при 234 и 225 Волта, при равни други условия. Дори и Т навън е същата.
Закон на Ом, Анди, Печка, Морфей.

Не, Филме. Пушка, в ръцете на аборигени, е просто тояга. Има няколко аналогични примера на активисти тук. Мога да им събера гилзите от халосните патрони.
filmatoplo - майстор
Съвместими са .Сваля се капака на горелката ,в дясно под платката и под кабела на фотоклетката има 6мм гайка ,тя се отвива ,и с опън без въртене се разделят горелка от главата .
filmatoplo - майстор
Аз опити не съм правил :) от начало мислих ,че има някаква закономерност в настройките и ,че ще ги напиша на лист да си ги знам -да ама не ,всичко е индивидуално .А за различното гориво ми е интересно -черупки ,орехи,бадеми , :drinkers: уиски .
dikata1988 - напреднал
ср ное 04, 2020 7:13 pmfilmatoplo написа:
Съвместими са .Сваля се капака на горелката ,в дясно под платката и под кабела на фотоклетката има 6мм гайка ,тя се отвива ,и с опън без въртене се разделят горелка от главата .
Благодаря за информацията!! :yawinkle:
filmatoplo - майстор
Разкажи случая ,имаш 20ка обаче ти е малка и искаш да я правиш 30ка така ли .Питам защото доста хора имат 30ки и искат да ги намалят на 20ки .Освен главата ,се сменя и стягащия фланец.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: