Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Явно вие сте чели повредата ,каква е тя.и кое управление старо ,ново. :?
съб ное 07, 2020 8:21 pmfilmatoplo написа:
Явно вие сте чели повредата ,каква е тя.и кое управление старо ,ново. :?
Не те мързи да пишеш, а те мързи да четеш.
Защо така?
filmatoplo - майстор
:? Абе току що връщах всички постове на човека ,не открих .разбрах ,че я има от около 5 год ,и доста пъти сме обсъждали неща .Не ме мъчете ,ами споделете. :wink:
съб ное 07, 2020 8:30 pmfilmatoplo написа:
:? Абе току що връщах всички постове на човека ,не открих .разбрах ,че я има от около 5 год ,и доста пъти сме обсъждали неща .Не ме мъчете ,ами споделете. :wink:
Няма значение.
Ха, някой си изтри поста! Всеки път си повтарям, че най добре е с цитат и все забравям.
Тебе ко да та мъчим- достатъчно работа си имаш.
Аз съм на път да си купя новият контролер, ама са чудя Старчето ли да е или универсалният, от Натурела. Всъщност, не зная зали мога да си купя GR.
filmatoplo - майстор
:) Ти си лесен ,каките може да ги виждаш ден през ден ,тоест да си обновяваш играчките.Декември ще ги питам за календар ,щото изтича мандата на таз годишния от......
pechkata - специалист
ср ное 04, 2020 7:40 pmabcdefghijklmnopqrstuvwxz написа:
По въпроса с UPS-ите:
Има различни модели, варианти на постигане на нещо или нищо.
Обикновено включват на мрежово напрежение ако то е в границите 200-240V.
Ако падне или се качи, включва на колкото е изработеното от UPS-a - 220-230-240V.
Така има големи колебания в работата на вентилатора, няма настройване.
Има и дето коригират стъпално входното напрежение, чрез превключване на намотки на трафа, пак е нестабилно и стъпално изходното.
Един приятел си купи едно, предполагам че мрежовото е само за заряд на батериите - 3 или 4 бр са. То май работи винаги в генерация и не превключва на мрежа! Кове волта.
Оборотите на вентилатора мърдат с около 5.
Cyberlife PS1101S от Елимекс го е взел, 1000VA се води.
Поставено е на подобна горелка със запалка 180W.
Без забележка до момента около 3г.
По другите проблеми друг път.
За това ли става дума...?
http://www.elimex.bg/product/143361/inv ... 1000w.html

Това е обикновен UPS - даже не е със истинска синусоида ...
pechkata - специалист
За този да той е със вграден AVR - нормално е да цепи волта...
И не работи както го описа - ама нейсе...

По назад в темата и аз качих линк на UPS с AVR...

https://www.vitolux.com/details.php?prodID=20771
pechkata - специалист
Трифонари колко междинни паленета можеш да правиш на 24 ч. със стария контролер...?
За Грейко RB20 става дума...

Четох го...
Поддръжка на дата и час с възможност за програмиране на до три периода в
денонощието, в които да е разрешена работата на горелката.

То и тука е три - на новия със тъча... :?

Притито имаше за всеки ден от седмицата... :cry:
togo - специалист
НА ЛИНИЯ
''Моята пък от този сезон е с нов проблем( не че е имала стар...).Когато си реши, не тръгва.Обикновено вечер.Сутрин си пали нормално, гори час и половина и гаси(по таймер) .Но вечер кога запали , кога не....По таймер трябва да запали да речем в 17, 00, но изобщо не става нищо, само пише на дисплея часът за изключване, например 22,00.Тоест, таймера отчита , че е запалила , но всъщност тя изобщо нищо не прави.След изключване на захранването за малко си тръгва нормално, но на другия ден отново не ще...Платката ли ще се сменя, или ремонтира..?.Инсталатора, когото питах за съвет, не е чувал за такъв проблем, но според него трябваше да се оправи със рестарт.Оправя се , но временно.На някой случвало ли му се е такова нещо.Горелката е на 4 или 5 години, там някъде.''
Ето това беше проблема, изпратих я в Натурела (след разговор с инсталатора), смениха някои неща, вкл. батерия, сложиха нов софтуер и около 15 дена проблема го нямаше-тоест си палеше по 2 или ако искам 3 пъти на ден, по таймер.След това пак взе да прави стария номер.Говорих по телефона с Натурела, но явно и те не знаят какво е.Затова попитах за ремонт другаде.Не че ми е проблем в момента-пали само веднъж и гори цял ден, така че...Проблема е , когато е по топло и се пали сутрин и вечер.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: