Най - вълнуващия въпрос зимно време.
phantom_ - специалист
Да ви се похваля и аз вече всичко е почти готово.Остана таблото да се сложи и да придобие малко вид :) https://youtu.be/xVi0xIPPir0
filmatoplo - майстор
:-D Супер със стъклото ,всеки луд с номера си - аз в момента съм пред моята камина запалих я да съм сигурен че бачка с новите пелети от Трон ,стана жега в апартамента - гледам вече за банските :lol:
slavixristov - специалист
Ще си правя горелка, купих шнек 50мм. дайте идея във каква тръба трябва да е ? Мисля че ф60мм. ще стане или е малка като диаметър ?
шоп - майстор
slavixristov написа:
Ще си правя горелка, купих шнек 50мм. дайте идея във каква тръба трябва да е ? Мисля че ф60мм. ще стане или е малка като диаметър ?
Горелка за какво? Какво ще гори тази горелка?
Кой шнек? Подаващ или работен?
Шнека стоманен или чугунен е?
С ос или пружинен?

Ако ти напиша 75мм., шнека е хоризонтален и ще гориш въглища направо е опасно, защото може да си запалиш къщата.

Умната и успехи!
filmatoplo - майстор
Аз мисля че пита за външния шнек ,но явно пита за вътрешния ,тогава отговори на Шоп .
Да става въпрос за вътр. шнек този който ще е в самата горелка. Ще е нещо като горелката на Бай Гого . Защо ако шнека ми е ф50мм. тръбата трябва да е ф75мм. това е доста според мен ? Управлението го направих с Ардуино + едно Attiny13 но за него по-късно.
Та въпроса ми беше защо тръбата трябва да е ф75мм. като може да е и ф60мм. Благодаря ви предварително за отговорите.
filmatoplo - майстор
Писах 75 за пвц тръбата на външен шнек ако има ,за вътрешния шнек нека има малко луфт 5-10 мм ,така е при оригиналните .
phantom_ - специалист
Моя шнек вътрешно е ф 50 а спиралата е ф45мм.Трябва да има луфт, колкото по дълъг е толкова по голям.И найстина какво мислиш да гориш?Ако са слънчогледови пелети при тоя модел който си решил мисля че няма да можеш да ги гориш. :idea:
Мисля да е само на дървени пелети, при подаващ шнек в горелката ф50мм. добре ли ще е да е в тръба ф60-65мм. ?

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: