Най - вълнуващия въпрос зимно време.
slavixristov - специалист
Ето го тестовото управление на шнека, може да се конфигурира да подава на интервали от часове-минути и секунди.Има и прецизно управление на циклите както и вход за работа според температурата на водата в камината-котела.
Има и снимка на моторчето с редуктора за шнекчето.

Изображение

Изображение

Малка подредба на детайлите за проверка дали всичко пасва преди заварките.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Kondor1 - специалист
Твърде много "ЩЕ" прочетох в съчетание с не много смислени идеи и затова реших дали не се гавриш с темата. "Всичко" да е безжично и да искаш няма как да стане, нито пък е много надеждно. Ако не го знаеш, човек ще си направи лоши изводи за останалото. Съгласен съм иначе с това, че контролерът поне на Натурела, от който имам впечатление, не е върха на чудесата. Може да помислиш за употреба на Raspberry Pi като хардуер с прикачане на допълнителни платки. Дано накрая не излезе като истоята с копчето и балтона.
phantom_ - специалист
Браво колега, ти си готов за зглобката.А за контролера найстина ще е добре да е с безжичен термостат другото да е в котелното. Щом и андройд приложение ще има ще е супер.Аз ще следя с интерес.
filmatoplo - майстор
Горелката ще стане ,до сущ върви като на бай Гого. :) следя с интерес .Някога ще си правя подобна за камината да гори слънчогледови пелети .
Как безжично няма да е добре ? :shock:
Не съм фена на Raspberry Pi по доста причини, Ардуино като хардуер е доста по-добро като решение.
Това са основните модули на управлението, ще има и още няколко в зависимост от екстрите.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Kondor1 - специалист
Датчика за температура в котела безжично ли ще предава? Ако да......... Безжично може да предаваш информация за температурата в стаите и някакъв дисплей за индикация и копчета за управление може да са изнесени безжично. Като цяло гледай най-основните функции да работят прецизно и безотказно, а не да се хвалиш с екстри като управление през интернет или статистика на сървър.
Всички датчици ще са свързани с кабел към контролера за по сигурна връзка.
Датчик за изх. флуид тоест на топлата вода.
Датчик на входа на котела тоест на студената вода за да може контролера да изчислява разликата /ΔT/
Датчик на изгорелите газове .
Няма нужда от стайни термостати, когато се приберете и включите Андроид приложението от телефона си контролера ще разпознае вашето ID и предпочитанията ви като температура. Контролера следи температурата в помещението от вашият телефон.
Малко снимки от проекта, с една скапана шлифовалка малко калпаво станаха но следващата ще е в пъти по добре.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
phantom_ - специалист
Това е много добра идея :supz: но си мисля че телефоноте не дават въобще коректна температура,поне до колкото съм пробвал да отчитам със смартфона :?
Аз съм пробвал и отчитат доста точно, ако има проблеми ще направя безжични стайни термостати.
Това е най-малкият проблем, едно ардуино нано-датчик за температура-и един блутут модул.
Всичко това с батерията е с големината на цигарена кутия.

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: