pavlovip написа:Темата с тягата и размера на комина е добра. Не бях проверявал но след като прочетох последните мнения се оказа че и аз имам същия проблем. На 3 степен при разпалване стига до 230 градуса, а в режим на модулация е около 160-150 градуса. Колко всъщност трябва да са градусите на различните степени?Ако пар. 55 ти е 144 и стайната темп. ни е 40 и нагоре градуса точно това трябва да прави. Ако пък все пак искаш да е така трябва да я настроиш така, че на първа степен да не може да смогва (намаляваш количеството гориво и въздух) и тогава ще пестиш откъм запалка и първоначалното количество пелети при палене. Другия вариант ти е с стаен термостат и хистерзис от 2-2,5 гр. Аз съм така и горе-долу съм доволен. Вместо стаен термостат аз ползвам термодвойката която си върви с камината.
Но не за това искам да попитам. Вчера взех за проба нови пелети (Лайфпак). Сега камината работи 30-40 мин. достига до зададената стойност на водата и вместо да влиза в модулация тя влиза в режим на обдухване и се изключва. При падане на температурата на водата с 5-6 градуса се включва отново. Според мен пелетите са по-калорични. Тази въпроса ми е как да я вкарам в модулация а не постоянно да включва и изключва?
ubobg написа:Стаите които не ги ползваш намали радиторите на 3 и остави на 4 мощност каминатаVartasilver написа:Апартамента е 85кв. 6 радятора. Имам дограма хубава но нямам изолация. Къщата е тухлена 36см са дебели стените но не е измазана отвън . На пода имам 7см перелит и 5 см замазка отгоре . На всякаде таваните са окачени с вата. На всички имам термоглави и всичките са на 5 степен.ubobg написа: Преди 3 дни и аз си мислех че е от това но след като изчистих всичко пак продължи да се запушва. След направените настройки който ме посъветва нещата са по добре. Оставам под набюдение. Сутринта ми направи впечатление че за 3 час изгори един чувал. Бях му задал 65гр. На водата и беше на ауто степен.Колко квадрата топлиш колко радитора имаш термоглави имаш ли ?
А какво стана проблема с препълването ?