Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kok - специалист
не че знам как трябва да е клапата ама какъв е проблема :?
vladislavpet - напреднал
kok написа:
не че знам как трябва да е клапата ама какъв е проблема :?
в смисъл дали е по добре да е притворена или отворена.....как е по-добре,като я притворя се появява доста дим,но имам чувството че грее повече....в смисъл за по ефективна работа на котела....
vladislavpet - напреднал
а до колкото изчетох....дим не трябва да има
kok - специалист
щом са ти настроили горелката на отворена клапа начи трябв да е отворена :wink: с притварянето и ще промениш горивният процес а тов че ти се струва че грее повече го забрави я вдигнеш 2-3 гр повече я не но ще си докараш повече нагар в котела което ще понижи чувствително кпд-то на котела :wink: ако си доволен от котела не си прави експерименти :lol:
LazarGanev - "Велик майстор"
При затворена клапа вярно, че грее повече, ама знаеш ли как връща огън към горелката при смяна на вятъра? Не притваряй клапата
gizdo - специалист
БОШ котлите имат една клапа, която трябва да е затворена, защото иначе топлия въздух не минава през последния глидер и взъдуха отива през комина, за нея ли става въпрос?
LazarGanev - "Велик майстор"
Не за нея предполагам, а за клапата на самия комин
vladislavpet - напреднал
след доста игра с клапата на Виадруса.....котлето почна да побелява, гофрето към комина е с приблизителна темп. като на тръбата на изходящата вода от котела....
VLADO66 - майстор
Е така трябва да работи.
plastkomfort - специалист
vladislavpet написа:
след доста игра с клапата на Виадруса.....котлето почна да побелява, гофрето към комина е с приблизителна темп. като на тръбата на изходящата вода от котела....
Дай малко подробности че и аз съм с един виадрус и ми предстой купуване на горелка :?

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: