Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivelinmmmm - специалист
Каква е разликата между ESBE VTC511 и ESBE VTC512
LazarGanev - "Велик майстор"
Едните са с вътрешна резба, а другите са за холендрова гайка и челно уплътнение
ivelinmmmm - специалист
Значи по един и същ начин работят, само монтажа е различен
Sabonis - специалист
вт фев 10, 2015 9:24 pmmaistora1965 написа:
alex_serviz написа:
шоп написа:
...Усещам как в отоплителен сезон 2015-2016 слънчогледовите пелети ще са над 250 лв тон, защото пресечената точка между търсене и предлагане определя цената. Качат ли се много маймуни на клона той се чупи:-)
За клона и маймуните - безспорен факт.
Ако вдигнат драстично цената ще търсиме друго, икономически оправдано гориво. Костилки примерно. Тази есен търсих, но беше късно и ми излизаха на неоправдано високи цени. Април-Май месец мисля да се задействам за новия сезон. Чувам и за много приятни цени на пелети ( дървени или слънчогледови ) на големи разфасовки ( Биг-бег ). Вариант също е и калибрирани въглища.
Аз пробвах със смес слънчогледови пелети и калибрирани въглища /калибрирах си ги сам с чука/ ефекта беше много добър,та да попитам някой намирал ли е някъде наистина да се продават калибрирани въглища.
Как се държи горелката с въглуща, не прегрява ли главата.
ivelinmmmm - специалист
има само на 60гр ESBE VTC511 1цол дали ще вдигне много разхода ,на 55гр по добре ли е от 60гр
пон сеп 05, 2022 12:27 pmivelinmmmm написа:
има само на 60гр ESBE VTC511 1цол дали ще вдигне много разхода ,на 55гр по добре ли е от 60гр
На 60 е по добре от 55.
Повече не питай, ами го купувай и монтирай!

https://www.greyko.com/greyko-rb-star/
Чети внимателно!
Не случайно, Грейко промениха някои неща в контролера, с цел дуракоустойчивост.
Известни личности бяха недоволни, чувствайки се ощетени, във възможността да въздействат свободно чрез настройките, с цел предполагаеми икономии.

За да гори ефективно, не трябва да ограничаваш температурата.
Така все едно го гасиш, ограничаваш го.
Приемлив минимум е 60 градуса на възвратната вода.
Не случайно пиролизните котли работят със 75 градусов трипътен.
ivelinmmmm - специалист
Благодаря ! Много трудна марка все нямат наличност , в сайтовете пише че има обаждаш се , е ми нямаме .
6osi6 - майстор
Виж този вентил.
http://www.smart-climate.eu/produkt/%d1 ... -1-35-60c/
Регулируем е до 60 С° е. Ако си поискаш отстъпка ще го даде на 131 лв. В комплект е с три холендра, с които става на 3/4.
Този вентил не е за котли.
В близкото минало, има споделен опит от колега, с подобно регулируемо творение. Впрочем, инсталацията, като цяло си беше като за Направи си сам, почти за без пари.
Хора, не правете нещата "наполовина", защото ще получите толкова!

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: