Най - вълнуващия въпрос зимно време.
съб дек 12, 2020 1:41 pmremarek написа:
чет дек 10, 2020 9:36 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет дек 10, 2020 9:30 pmremarek написа:
Мощността, с която работи камината. Това показва на дисплея. В началото e 5/5 и започва да пада 5/4, 5/3 и когато стигне зададената температура на водата и влезе в модулация пише 5/1 или 5/modulate
Ясно, тя постоянно си модулира. Щом сваля и качва мощност, това е модулация, а като изпише "модулация", казва че вече е измодулирала.
Имаш загуби по тръбите към бойлера, както и самият бойлер е нормално да губи по малко и постоянно. Особено като е вързан като радиатор, така се получава.
Ще кача снимка на циркулационната помпа. Тя беше настроена на втора степен, но майстора, който направи парното, каза че е мощна и да я сложа на първа степен. Дали проблемът с бойлера не идва от това?
Не, проблемът с бойлера е от грешното му подвързване, а проблемът с преливането на РС е от ...... мааалко не до там добрата инсталация, както и че не слушаш ни майстора си, ни мен. Тури я пустата помпа на 1! Три пъти те питам и ти казвам, освен майстора ти. Както писах, че и "криви" инсталацийки си работят с години.
Gustoraveli - специалист
Мощността, с която работи камината. Това показва на дисплея. В началото e 5/5 и започва да пада 5/4, 5/3 и когато стигне зададената температура на водата и влезе в модулация пише 5/1 или 5/modulate
Ясно, тя постоянно си модулира. Щом сваля и качва мощност, това е модулация, а като изпише "модулация", казва че вече е измодулирала.
Имаш загуби по тръбите към бойлера, както и самият бойлер е нормално да губи по малко и постоянно. Особено като е вързан като радиатор, така се получава.
Никакакви загуби нямя от тръби, нито от бойлер!
Камината я управлява от стаен
термостат.
Щом иска повече топла вода, вдига стайната температура за 15-20 минути и е готов.
съб дек 12, 2020 3:28 pmGustoraveli написа:
термостат.
Щом иска повече топла вода, вдига стайната температура за 15-20 минути и е готов.
През останалото време си кюта "автоматизирано", топлотехниче, а стайния не изключва, докато не врътне крана на бойлера. Що ли?!
Щом като затвори крановете на бойлера и камината отнема газта, значи преди това не е имало загуби по пътя към бойлера, викаш?!
Да, затвърждаваща логика обади.
Дано поповете си разбират от работата, че не е много от значение!
remarek - специалист
съб дек 12, 2020 3:02 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб дек 12, 2020 1:41 pmremarek написа:

Ще кача снимка на циркулационната помпа. Тя беше настроена на втора степен, но майстора, който направи парното, каза че е мощна и да я сложа на първа степен. Дали проблемът с бойлера не идва от това?
Не, проблемът с бойлера е от грешното му подвързване, а проблемът с преливането на РС е от ...... мааалко не до там добрата инсталация, както и че не слушаш ни майстора си, ни мен. Тури я пустата помпа на 1! Три пъти те питам и ти казвам, освен майстора ти. Както писах, че и "криви" инсталацийки си работят с години.
Помпата си е на 1 бе, човек. Що ми се караш сега? :o РС е 8 литра, бойлера 80 литра. Печката е от другата страна на бойлера на около 4-5 метра

Прикачен файл

IMG_20201212_164846.jpg
IMG_20201212_164846.jpg (99.35 KиБ) Видяна 1333 пъти

Прикачен файл

IMG_20201212_164823.jpg
IMG_20201212_164823.jpg (84.55 KиБ) Видяна 1333 пъти
remarek - специалист
съб дек 12, 2020 3:28 pmGustoraveli написа:
термостат.
Камината е направена да се управлява от температурата на водата. Стайната температура е настроена на 30 градуса, а температурата на водата на 58 градуса
съб дек 12, 2020 4:59 pmremarek написа:

Помпата си е на 1 бе, човек. Що ми се караш сега? :o РС е 8 литра, бойлера 80 литра. Печката е от другата страна на бойлера на около 4-5 метра
Не ти се карам бе, да не съм ти мащеха?!!
Ма пет пъти питах, а чак неска обади.
25/65 си е сериозна помпа, 8 литра не са кой знае колко, освен това не са и много на високо. Те ти малко по малко, грешка по грешка и чорапогащника са скъса. Лелеее, да не коментирам повече, че ми е интересно ко ше каже Локомотива.
Топлотехника да обади изискванията на помпата и как са подбира, че не ми е удобно, пред такъв специалист. Айде Густо, айде Майна, речѝ що прелива РС!
Gustoraveli - специалист
съб дек 12, 2020 5:23 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб дек 12, 2020 4:59 pmremarek написа:

Не ти се карам бе, да не съм ти мащеха?!!
Ма пет пъти питах, а чак неска обади.
25/65 си е сериозна помпа, 8 литра не са кой знае колко, освен това не са и много на високо. Те ти малко по малко, грешка по грешка и чорапогащника са скъса. Лелеее, да не коментирам повече, че ми е интересно ко ше каже Локомотива.
Топлотехника да обади изискванията на помпата и как са подбира, че не ми е удобно, пред такъв специалист. Айде Густо, айде Майна, речѝ що прелива РС!
Стига си ръсел бисери!
Цялата система трябва да стане затворена.
И всичко ще си дойде на мястото.
Какво като помпата 25/6??
Слушай бе, разбирач!
Двата апармента /моят и на брата/ за два солара и два бойлера с два термостата, един мотор вентил, една помпа, една тръбна разводка от 60 метра с височина 15 метра на 1/2" ползвам помпа 32/7 на първа скорост.
Така, че недей философства без дипломната за философ!
съб дек 12, 2020 6:13 pmGustoraveli написа:

Стига си ръсел бисери!
Слушай бе, разбирач!
Двата апармента /моят и на брата/ за два солара и два бойлера с два термостата, един мотор вентил, една помпа, една тръбна разводка от 60 метра с височина 15 метра на 1/2" ползвам помпа 32/7 на първа скорост.
Ти пък сега, недей с лошо, не е хубаво да си толкова нервен!
Най лесно е със затворени системи, нали?! А тогава трябват още знания за налягане в система, РС, изисквания на помпата за налягане на входа.......не е една беля. Ти ли ще му обясниш, като я затвори или аз да подкарам отворената?
Конкретно те предизвиквам да си премерим знанията. Като в игри на волята, примерно или кой е по по най, хахаааа.
Машина си, не моа та запра.
Gustoraveli - специалист
съб дек 12, 2020 6:17 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб дек 12, 2020 6:13 pmGustoraveli написа:

Стига си ръсел бисери!
Слушай бе, разбирач!
Най лесно е със затворени системи, нали?! А тогава трябват още знания за налягане в система, РС, изисквания на помпата за налягане на входа.......не е една беля. Ти ли ще му обясниш, като я затвори или аз да подкарам отворената?
Конкретно те предизвиквам да си премерим знанията. Като в игри на волята, примерно или кой е по по най, хахаааа.
Не съм нервен!
Нали виждаш какво мазало е от тръби с Ал. Вложка?
Иска си дебит през тези тръболяци.
Отворените системи си бяха за котли без охлаждаща серпентина и измислени камини като Прити и гаражните изпълнения,на дърва.
И пак ти казвам, въздържай се от крайни изказвания!
Има различни управления и софтуери
Понякога е по-добре да вържиш бойлер като радиатор, вместо в котелния кръг, дори с помпа и диф. термостат. :partyman:
Последна промяна от Gustoraveli на съб дек 12, 2020 6:40 pm, променено общо 2 пъти.
съб дек 12, 2020 6:25 pmGustoraveli написа:
съб дек 12, 2020 6:17 pmТрифон П.Трифонов написа:

Не съм нервен!
Нали виждаш какво мазало е от тръби с Ал. Вложка?
Иска си дебит през тези тръболяци.
Отворените системи си бяха за котли без охлаждаща серпентина и измислени камини като Прити и гаражните изпълнения,на дърва.
Ясно, навих са. Дебит!!!
Щом "мазалото" от 3 метра тръба на картинка е проблем, аз се предавам.
На голям котел е по лесно. Ти няма ли да ходиш на работа, тая вечер?
Или за риба?!!

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: