Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho - майстор
нед авг 19, 2018 8:53 pmBoyan написа:
Е чак пък софтуер ...Прочетете темата , вземете лист хартия и си го разчертайте в някакъв удобен за вас мащаб .
Не е нищо сложно .
:down:
Rhnbkr - специалист
AutoCad е програмата с която аз "работя"
radius - майстор
Тя е особено лесна - за час-два и почваш да чертаеш. :razz:
a.iliev - специалист
Да се похваля, вече съм с изградено подово. Всички материали са на Rehau. Излезе ми около 8000 лв за 90 кв.м. отопляема площ, като заложих на фирмата, а не на цената. Предстои ми замазка сега, но това ще бъде след отпуската :)
filmatoplo - майстор
:) Сподели -колко метра тръба навихте ,през каква стъпка,на колко кръга ,колекторите имат ли дебитомери и ел задвижки ,каква е помпата и смесителния вентил .
a.iliev - специалист
ср авг 22, 2018 8:54 amfilmatoplo написа:
:) Сподели -колко метра тръба навихте ,през каква стъпка,на колко кръга ,колекторите имат ли дебитомери и ел задвижки ,каква е помпата и смесителния вентил .
950 тръба с 8 кръга, колекторите имат дебитомери и ел. задвижки с 3 термостата за всяка от стаите. Стъпките са, както следва: до 1 м. от прозорците през 10 см. в останалата част през 15 см. Ползвахме подложка varionova с 30мм изолация, която оскъпи проекта, но за да можех да се възползвам от 10 годишна гаранция от Rehau държаха да се използва изцяло техните продукти за системата. На газов котел, ще бъде системата, но още не съм стигнал до него. В момента системата е пълна с въздух с високо налягане ако правилно съм разбрал :D и след като купя котела ще настройват момчета.
filmatoplo - майстор
:) Благодаря .Виж че не отиде 1200 м тръба , аз бях писал 800 но си имал повече навивки покрай външни стени ,аз ги залагам със стъпка 10 см на ивица 60 см до външни стени но и на 1 метър няма лошо явно имаш по големи витрини и ще циркулира течност с по ниска температура от 40 гр :) .успех.
Rhnbkr - специалист
Здравейте отново. Помпата от снимката ще може ли да завърти водата през 440м тръба ф16 на 5/6 кръга+ пластинчат топлообменник+ фитинги и лира?
Въпросът е крайно непълен, разбирам това.

Прикачен файл

20180823_231157.jpg
Последна промяна от Rhnbkr на пет авг 24, 2018 8:29 pm, променено общо 1 път.
radius - майстор
Ти кажи колко са ти дълги кръговете, но най-вероятно - да.
Тръбата не е 16 а 15 мм, така ли?
При мен на трета скорост е на ръба да не стане, но върти 11кръга с тръба 16мм, като имам и доста дълги кръгове - по 80-90м.
Rhnbkr - специалист
пет авг 24, 2018 8:51 amradius написа:
Ти кажи колко са ти дълги кръговете, но най-вероятно - да.
Тръбата не е 16 а 15 мм, така ли?
При мен на трета скорост е на ръба да не стане, но върти 11кръга с тръба 16мм, като имам и доста дълги кръгове - по 80-90м.
Грубо
110
100
60
80
90
Тръбата е 16, правилно.

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: