нед авг 19, 2018 8:53 pmBoyan написа: Е чак пък софтуер ...Прочетете темата , вземете лист хартия и си го разчертайте в някакъв удобен за вас мащаб .
Не е нищо сложно .

ср авг 22, 2018 8:54 amfilmatoplo написа:950 тръба с 8 кръга, колекторите имат дебитомери и ел. задвижки с 3 термостата за всяка от стаите. Стъпките са, както следва: до 1 м. от прозорците през 10 см. в останалата част през 15 см. Ползвахме подложка varionova с 30мм изолация, която оскъпи проекта, но за да можех да се възползвам от 10 годишна гаранция от Rehau държаха да се използва изцяло техните продукти за системата. На газов котел, ще бъде системата, но още не съм стигнал до него. В момента системата е пълна с въздух с високо налягане ако правилно съм разбралСподели -колко метра тръба навихте ,през каква стъпка,на колко кръга ,колекторите имат ли дебитомери и ел задвижки ,каква е помпата и смесителния вентил .
пет авг 24, 2018 8:51 amradius написа: Ти кажи колко са ти дълги кръговете, но най-вероятно - да.Грубо
Тръбата не е 16 а 15 мм, така ли?
При мен на трета скорост е на ръба да не стане, но върти 11кръга с тръба 16мм, като имам и доста дълги кръгове - по 80-90м.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: