Да напълно е възможно, ако имаш и железа из двора.Но що се отнася до икономия и комфорт не е тази горелката,просто без контролер и най вече запалка ефекта от тая благинка(отоплението на пелети) се губи. 

lz2skt написа:Спор няма .С още 200лв за елекроника,200лв за 2 мотор -редуктора и вент за 100лв и запалка 60лв нещата биха станали други...Имам подобна гравитачна-тип Пелетрон.Какво ми хареса на пръв поглед в показаната на клипа.Предполагам се решават няколко проблема.Издухва се пепелта .Охлажда се конструкцията в нивото на бункера и вентилатора и вероятността в един момент бункера да работи като комин се намалява.Ако вента се сложи на хоризонталната тръба се нагрява и овлажнява горивото и пропушва през бункера.Работено е по отстранение на някои проблеми с гравитачните горелки и според мен на пръв поглед доста сполучливо.Изгледайте и др.клипове на същият потребител.Ромънеца е, заимствал идеята от ракетните печки, и там въздуха се подава от няколко места...
perdeee написа:Здравейте и за много години. Мъчи ме.един въпрос,защо по стените на котела се натрупва един фин прах който когато го бутна докато гори горелката и става като бенгалски огън в котела? На всеки 500кг пелети чистя котела и събирам около 5-6 кг прах,настроил съм вентилатора на горелката да духа така че пламъка да е спокоен и жълтооранжев,така ли е правилно да работи или трябва да синееtazi pepel ,един колега я купува и прави пиратки от нея ,ако искаш да те свържа ,,и какво е това 1чистене на 500 кила -аз чистя през тон и половина ,било котел ,било пепел?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: