• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
borvel - помощник
ето някои снимки за да стане ясно

Прикачен файл

PICT0003_resize.JPG
PICT0003_resize.JPG (102.95 KиБ) Видяна 12868 пъти

Прикачен файл

PICT0002_resize.JPG
PICT0002_resize.JPG (97.35 KиБ) Видяна 12868 пъти

Прикачен файл

PICT0004_resize.JPG
PICT0004_resize.JPG (181.01 KиБ) Видяна 12868 пъти
fbr - майстор
Много красиво изглеждащо като нова изработка ,но когато дойде време за чистене ще дойдат големите трудности.Когато се проектират димогарните тръби и топлопреносни повърхности ,особено внимание трябва да се обръща на възможността за леснодостъпно и бързо чистене ,тъй като по тях се отлага нагар и пепел, която чувствително намалява КПД-то на котела.
montoya - майстор
Освен това при изпълнение с тръби си мисля, че с толкова много заварки на кофти място с кофти форма, последващо протичане е доста по - вероятно отколкото при изпълнение във вид на плоча.
fbr - майстор
Ако може пусни едно чертежче на това което искаш да конструираш ,и мога да ти дам някои съвети ,но така не ми става ясно какво очакваш да се получи.Чистенето на външната част на тръби ,особено като са на няколко реда е една от най-неблагодарните работи.Затова аз след като преминах този етап ,реших газовете да минават през вътрешността на тръбите ,а външноста да е потопена в течността.Чистенето става с шомпол ,много бързо и ефикасно.Освен това ако отвориш някои книги по термодинамика ще видиш че тръбния нагревател има най-голям коефициент на топлоотдаване.Също така когато тръбите са разположени хоризонтално, движението на горещите газове в тръба е въртеливо постъпателно,и изминават по-дълъг път от тези при тръби вертикално разположени.Това също ще видиш в книгите по термодинамика ,само че научно доказано с формули.Но аз трябваше да го докажа на практика ,и след това разбрах че хората са го открили мнооого преди мен. Не се засягай че обръщам особено внимание на почистването на контактните повърхности ,но КПД страшно се влияе от това, димните газове да имат контакт с металната повърхност на топлообменника ,а не да има между тях слой нагар ,което всъщност си е изолатор.Отнемането на топлина от димните газове трябва да става така че , да не пада температурата им под 135-180 градуса ,понеже това води до кондензирането на влагата ,и започва да мирише страшно лошо ,а и металните части корозират.Разбира се, не е задължително да се съобразиш с моите съвети ,но сигурно бих си спестил много труд и материали ,ако някой ми беше подсказал тези неща.
borvel - помощник
какво ви трябва колега ,тези дни ще преглеждам темата ,всеки ден.Аз сега съм на вълна котел,ламарината отрязах и мислех че съм намерил кой да го завари ама ядец,както се казва,издухах супата,сега май ще се уча да заварявам.
borvel - помощник
размисли моя човек ,започнахме заварките,накрая ще пусна снимки на "красавеца"
filmatoplo - майстор
Днеска за един клиент купих 7 броя панелни радиатора хаш-600 на 1,60 м дължина към 3,5 киловата мощност единия. За 5 стаи - обаче трябва сега да се кърти по целия етаж улеи в замазката да минат тръбите фи-16 ал вложка 150 метра.
filmatoplo - майстор
Колекторната кутия с колекторите е сложена и захваната с пяна в стента -медните тръби свързани към главния колектор , панелните радиатори сложени закачени по местата им под прозорците - утре остава къртене и пускане на тръбичките фи-16 до всеки радиатор.Обекта е пусков -остава малко КИП кабели ЮПС и палим котела .
filmatoplo - майстор
Радиаторите и конвекторите вече са пълни с вода , остана утре таблото Кип и А то - да развъртим помпи и клапани . Като стане всичко ще снимам системата - сега може да ве подразни ама после все някой нещо ще научи.
filmatoplo - майстор
Е да се похваля с мойто Прити - запалих го вече пердаши на 60 градуса , тукущо окъпахме бебето :-D да му е топло на г.....а .За кеф опекохме пица във фурната -не мога да напиша как ухае . Няма още Юпс - ама на всеки обущар са скъсани обувките :lol: Имам да поръчвам няколко ще си туря и 1 на мен. :wink: слагам точка и сядам на масата - после може да ви чета но на по 1 ракийка :drinkers:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Чудо с водна риза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: