boretobobo написа:Нали имаше проблем циркулацията виж как са монтирани помпите за да бута в котелеНе мисля, че причината е в това къде е помпата. Моята е монтирана на горещата вода, но след трипътен винтил, това за радиаторите.
Имам въпрос към boretobobo защо ползваш топлообменник между котела и останалата система а не въртиш самата вода от котела, каква е идеята и следващият въпрос е Какъв топлообменник ползваш пластинчат или тръбен? Кой е по-добър?
Преработих малко схемата може ли да хвърлите по едно око и да кажете каква автоматика мога да ползвам за да регулирам температурата. Например: Ако радиаторите в стаите са успяли да загреят помещенията до определена температура то този кръг да спре. Ако подовото е успяло да затопли първият етаж достатъчно да може то да спре пък останалата част от системата да продължи да работи.
Трябва ми термо вентил или нещо подобно с което да мога да спирам определени кръгове от системата. Моля ако имате опит и със безжични устройства, защото съм забравил да пусна кабели за термодатчици във всички стаи.
Мола за коментар върху схемата на системата.