Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nikolovvd - майстор
Ако спреш радиатора в антрето - петте глидера, има ли промяна?
mladkal - майстор
И макара малко различен ракурс на двете снимки - разликата се вижда ясно

ПП. Съъпружеското тяло ме помоли също да ви изкажа благодарности от нейно име - на групата ( тя щото е ФБ ориентирана) :-D

Прикачен файл

vent smzan 001.jpg Вентил с раздвижен и смазан с WD40 стержен

Прикачен файл

vent 002_func.jpg вентил (уж работещ) но не раздвижен и профилактиран стержен.
mladkal - майстор
nikolovvd написа:
Ако спреш радиатора в антрето - петте глидера, има ли промяна?
Проблема е намерен и отстранен. Сега на всякъде радиаторите са топли.(равномерно почти - на ръка) Ще си набавя термометър и ще ги обследвам каква им е разликата.

ПП. Всичките ми секретни вентили са отворени на макс. Проблем ли е!? т.е. и на петте радиатора.Лирата в банята не я ползвам.
nikolovvd - майстор
По принцип секретните вентили се ползват при авария и смяна на радиатор, за да не изпускаш системата.
Аз ги ползвам да си настроя системата, защото имам две двойки радиатори - алуминиев и чугунен и поради разликата в съпротивлението алуминиевите се стоплят, а чугунените остават студени. Като затворя до 1/3 алуминиевите всички греят нормално. С тези си умения може и пияно да акордирам! :weedman:
mladkal - майстор
nikolovvd, за пианото.. Ще те имам в предвид! :-D

За сега оставам секретните на всякъде отворени... записах си кой на какви обороти беше до пълна отворена позиция и при нужда (ако някой спомене, че не е редно да всичките на макс ) ще ги върна така както са карали предните седем години. :)

Тема "Проблем с парно." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: