• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ahmakov - специалист
Аз бих те посъветвал, да заложиш на "цокълното отопление", ако...41,10 Euro/m..., а ще ти трябват поне 60-80m, зависи от разпределението на помещенията. Нямам информация, дали се предлага в Бг и на каква цена.
Ако не можеш да си го позволиш, тогава подово.
Radoslaw - специалист
Ahmakov написа:
Аз бих те посъветвал, да заложиш на "цокълното отопление", ако...41,10 Euro/m..., а ще ти трябват поне 60-80m, зависи от разпределението на помещенията. Нямам информация, дали се предлага в Бг и на каква цена.
Ако не можеш да си го позволиш, тогава подово.

Ако под цокълно се разбира каналния тип радиатори.

Прикачен файл

kan radiator.jpg
kan radiator.jpg (4.62 KиБ) Видяна 2180 пъти
Radoslaw - специалист
Или пък това

Прикачен файл

kanalen radiator.jpg
kanalen radiator.jpg (51.88 KиБ) Видяна 2180 пъти
По скоро первазни радиатори.
http://www.vipmag.info/%D0%B7%D0%B0-%D0 ... D1%81.html
По скъпи са , по малка мощност,но пък пишат по разните сайтове,че дават най добър комфорт.
Аз се отказах заради цената.
egomen66 - майстор
Благодаря на всички за отговорите. Цената не ме притеснява.Затова в началото споменах , да не се има в предвид цената им , когато споделяте мненията си за този тип отопление. Имам още време , дано да ги намеря на по евтина цена. В стила на НАПРАВИ СИ САМ при добро желание и опитен майстор (АЗ не съм такъв) можете да си ги направите и сами .Ето малко снимки и едно клипче. Ако има въпроси питайте.https://www.youtube.com/watch?v=9YyXsw0HO8g

Прикачен файл

IMAG0764.jpg
IMAG0764.jpg (103.71 KиБ) Видяна 2141 пъти

Прикачен файл

IMAG0766.jpg
IMAG0766.jpg (94.77 KиБ) Видяна 2141 пъти

Прикачен файл

IMAG0769.jpg
IMAG0769.jpg (74.61 KиБ) Видяна 2141 пъти

Прикачен файл

alcoilsandsheets.jpg
alcoilsandsheets.jpg (69.28 KиБ) Видяна 2141 пъти

Прикачен файл

IMAG0770.jpg
Evgeniy - майстор
Аз ли бъркам нешо или не става въпрос за водно IR отопление? Показаните снимки са на hi tech радиатори, които имат голяма площ на малък размер и разчитат да затоплят въздуха чрез конвекция, която доколкото разбрах се цели да се избегне. Няма как въздуха да топъл еднакво в стаята и да няма конвекция. Между другото какво толкова вреди конвекцията на дървото? Просто ми е интересно, моля да не се приема като заяждане, защото нямам такова намерение.
filmatoplo - майстор
Почти всички дървени къщи по Америката и Скандинавието е с водноподово. ако се нареди със стъпка 10 см температурата на пода може да се намали до 25-27 гр. казвам го като информация.
Стиви - специалист
+1 Евгени =D>

Най-после един мислещ човек. В този форум май има "капацитети" които дори да кажат че черното е бяло, всички ще им изръкопляскат и ще се съгласят. Няма как с тази конструкция да се цели инфрачервено излъчване, с колкото и формули и приказки да ни засипва професора.

Наистина става дума за конвекция. Разликата с радиаторите обаче, освен визията, е че въздуха се загрява с по-малко делта Т. Разчита се на по-малък дебит на въздуха, но от по-голяма площ. Все пак се намесва и инфрачервеното излъчване, но не от отоплителните тела, а от по-равномерно затоплените стени. От там идва и по-добрия топлинен комфорт.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Е, аз кво писах досега?
Ааа-ма-ха
profy - специалист
Стиви написа:
...Няма как с тази конструкция да се цели инфрачервено излъчване...
...Все пак се намесва и инфрачервеното излъчване, но не от отоплителните тела, а от по-равномерно затоплените стени. От там идва и по-добрия топлинен комфорт.
Кръгла двойка по елементарна логика. :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Въпрос към опитните хора във Форума" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: