шоп написа:Защитата от прегряване работи както при всички авариини серпентини. Трябва да са захранени със стъдена водопроводна вода и да има канал.Благодаря за отговора, ...очевидно са сбъркани нещата, до колкото разбирам веднага трябва да взема мерки и да мисля за котел, но не мисля че пелетния вариант е по - икономичен, удобед ДА, но съдейки по разходите, споделени от приятели, изобщо не са малки. Да считам ли че според теб изцяло следва да се откажа от вариат отопление камина с водна риза ?
Присъединявам се към мнението на kuuuuuul и на почти всички колеги взели отношение. Избран е лош източник на топлина, скъп и трудоемък. Мръсотията и хамалогията не ги броя. Тях питащият ще ги усети още първият отоплителен сезон. Цената не коментирам! Дори да съм в апартамент бих избрал друг източник на топлина.
В къща никога не е късно да направиш пристроено котелно и външен комин. Тръбите от средата на стаята ще се изведът до котелното.
Живият огън е за кеф и не се пали всеки ден. Една обикновенна или етанолова камина върши същата работа.
Успехи!
Последна промяна от rusko_k на ср яну 13, 2016 2:52 pm, променено общо 1 път.