• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
arxd129 - специалист
вт ное 13, 2018 11:06 pmfox_vt написа:
Между вентила дето ще помпиш и тръбата която проверяваш задължително сферичен кран ,вдигаш налягане затваряш крана и чакаш. Иначе може да се окаже че всички изпускат а да не е така.
Този кран, щом го препоръчваш, предполагам ще е полезен. Няма да споря, щото съм некомпетентен. :cry:

Обаче, моля, би ли пояснил нуждата от него.
А като го затворя, както препоръчваш... как ще премеря налягането. Аз имам само манометър за гуми; който може да мери само на вентила за помпане. :? :? :? :? ... Нещо не мога да стопля реотана.
ср ное 14, 2018 10:00 amarxd129 написа:
...
До колко атмосфери да помпам?
2? Или 5, или повече?
Според мен, 2-3...
Не съм ВиК спец, макар с тръбите да са оправям сносно.
Може някой, дето е наясно, да подскаже на колко изпитват инсталациите.
minca - специалист
А бе, няма ли наблизко някой християнин да помогне на този човек?То голямо писане... :prayer:
ср ное 14, 2018 10:47 amminca написа:
А бе, няма ли наблизко някой християнин да помогне на този човек?То голямо писане... :prayer:
Ако е от наоколо, веднага тръгвам с помпа, манометър, кълчища и гУемия ключ, чи да му стегна тръбити.
.....ма ни гу знам от къдей.
fox_vt - майстор
вт ное 13, 2018 11:32 pmТрифон П.Трифонов написа:
Между вентила дето ще помпиш и тръбата която проверяваш задължително сферичен кран ,вдигаш налягане затваряш крана и чакаш. Иначе може да се окаже че всички изпускат а да не е така.
Здрасти, Лисуно!
Да ти пратя ли един сФеричен, дето испуска,, или да изчакам и на твоя инсталация да са случи?
Слага се задължително нов. Една камара пневматични инсталации има всички със сферични кранове или имаш баш кран за въздух :)
fox_vt - майстор
ср ное 14, 2018 10:08 amarxd129 написа:
Този кран, щом го препоръчваш, предполагам ще е полезен. Няма да споря, щото съм некомпетентен. :cry:

Обаче, моля, би ли пояснил нуждата от него.
А като го затворя, както препоръчваш... как ще премеря налягането. Аз имам само манометър за гуми; който може да мери само на вентила за помпане. :? :? :? :? ... Нещо не мога да стопля реотана.
Ами така е защото отначало всичко тръгна наопаки със тия заварки на вентил за гуми. Да сте видели газаджии да дават сертификат на трасе на централна газ ползват вентили за гуми. Купува се бърза връзка за компресор сферичен кран с тетка и манометър след крана. Надуваш затваряш крана и гледаш.
ср ное 14, 2018 12:06 pmfox_vt написа:
вт ное 13, 2018 11:32 pmТрифон П.Трифонов написа:
Здрасти, Лисуно!
Да ти пратя ли един сФеричен, дето испуска,, или да изчакам и на твоя инсталация да са случи?
Слага се задължително нов. Една камара пневматични инсталации има всички със сферични кранове или имаш баш кран за въздух :)
Глей ся, то една камара глупусти изписахми, ама да са допишим поне качествено.
Дет са вика- сефте са излагам и се пред хората.
Сефте и чита водна инсталация да са изпитва с въздух.
На сички обекти, дет съм одил, веикейцити си изпитват с вода. Вода бе, гола водица.
Вижда са от де изпуска, доопраят и готово.
Кви помпи, азоти, майнометри.....?!!!!
Да са чуди човек.
Аз имам два фъснали сферични, че и на отговорни места.
Hursa - майстор
С вода изпитанието трябва да го проведе със съд създаващ въздушна възглавница. И трябва всяка тръба да бъде "обезвъздушена". Ако има разширителен съд може да ползва него, но трябва да го монтира по отделно към всеки контур, след като системата не е "събрана". Налягането за изпитание на тръби с вложка, мисля, го даваха 6 бара за 24 часа. (Но по принцип - хидравличните изпитания се провеждат с налягания 50% над работното.)
Ай сига вечи уплашихми чувека.
Hursa - майстор
Затова май по добре изпитанието да го направи с въздух. Трябва да има някакъв българаски регламент за подобен род изпитания, защото са си важни. Особенно в "блок". Но не знам къде трябва да се търси. Колегите пишещи активно в темите за "подово" отопление предполагам са наясно, защото при такива системи изпитанията са много по строги, предполагам.
(Може и само да напълни тръбите и да види дали "пада" нивото, както предлагате. Пак е нещо. Достатъчно е да бъде открит теч, ако някой е ударил и пробил тръбата. Но не е много сигурно, след като вече са "под замазката".)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Проверка на инсталация за парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: