Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nikolson - майстор
Ами, щото ги няма във всяка железария, или авточасти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Уплътненото със силикон разглобяемо ли е?

300 градуса висока температура ли е? Горят се въглища
Преди седмица- две мерих 400+ градуса точно на изхода на печка, с изгаряне на дръвца.
Лирата кармъзъ.
И аз съм на тема редукция, че смених печката. Сега само съм надянал кюнеца / 130 върху 120/ изход. Не пуши, ама дърпа въздух.
Въженце препоръчвам, Като онова на линка по назад. Същото е ползвано за вратичката на печката.
atanasov2004 - специалист
за уплътнение и за обвиване на кюнци става лесно и бързо с алуминиево фолио за печене :) Издържа на температура, става бързо, ефтино и красиво като лъскава коледна елха :-D Успех!
hidrazin - майстор
Бабите ви все силикон, алуминиево фолио, ламарини ... са използвали. :lol:
Цепиш си лента от стар чаршаф или нещо друго памучно.
В една чаша с топла вода си правиш възможно най-солен разтвор - демек наситен от готварска сол. Става и с не толкова наситен...
Мокриш лентата добре и увиваш снадката на кюнеца.
Ще останеш изненадана от резултата - спира да пуши и платът не изгаря.
При чистене на кюнците просто го сменяш.
Пробвай. От мен имаш гаранция щото навремето съм го правил много пъти.
:partyman:
ср ное 07, 2018 1:07 pmhidrazin написа:
...
Брао бе! Хидрата си е Хидра.
Аз ша го пробам.
Руска, спистихми харчиве.
Благодарности, на тебе и на ХиТразин, чи са възползвах от темата ти!
energo - специалист
ср ное 07, 2018 1:07 pmhidrazin написа:
Бабите ви все силикон, алуминиево фолио, ламарини ... са използвали. :lol:
Цепиш си лента от стар чаршаф или нещо друго памучно.
В една чаша с топла вода си правиш възможно най-солен разтвор - демек наситен от готварска сол. Става и с не толкова наситен...
Мокриш лентата добре и увиваш снадката на кюнеца.
Ще останеш изненадана от резултата - спира да пуши и платът не изгаря.
При чистене на кюнците просто го сменяш.
Пробвай. От мен имаш гаранция щото навремето съм го правил много пъти.
Еваларка на Хидра
зина =D>
Понеже темата стана много веселяшка да питам,чаршафа трябва ли да е от „първа брачна нощ„ :supz: Чул съм,че издържа на адски температури....
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
ср ное 07, 2018 1:51 pmenergo написа:
[.......
Понеже темата стана много веселяшка да питам,чаршафа трябва ли да е от „първа брачна нощ„ :supz: Чул съм,че издържа на адски температури....
Мойте теми се таквиз, напук на ЖивотАт. Ама де да го търся ся, тоз, спешъл едишън чаршаВ, а???
Мислех за сол и течно стъкло на тесто, ама на мен пробите са ми трудни, че горната дупка е над третия метър, а аз съм трудноподвижна към момента и мисля от раз да ми се получи :-)
energo - специалист
ср ное 07, 2018 2:34 pmn_a написа:
ср ное 07, 2018 1:51 pmenergo написа:
[.......
Мойте теми се таквиз, напук на ЖивотАт. Ама де да го търся ся, тоз, спешъл едишън чаршаВ, а???
Мислех за сол и течно стъкло на тесто, ама на мен пробите са ми трудни, че горната дупка е над третия метър, а аз съм трудноподвижна към момента и мисля от раз да ми се получи :-)
Написах за алуминиевото тиксо защото съм го пробвал с години издъража на фукса на руски котел...вече има и черно.
P.S. Ползвам само на 3М.
Всеки сам си преценява.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
ср ное 07, 2018 3:06 pmenergo написа:
Написах за алуминиевото тиксо защото съм го пробвал с години издъража на фукса на руски котел...вече има и черно.
P.S. Ползвам само на 3М.
Всеки сам си преценява.
Отзад напред. Като прочета "Всеки сам си преценява" и знам, че човекът е много обиден. Недей. Зряла жена съм, интелигнетна, не ме мисли, сама ще си преценя и без да ми кажеш.
За тиксото. Няма да ползвам тиксо, защото освен да не прави вятър, искам да е плътно и здраво. Ще обясня като за човек не взимащ предвид всички фактори. На дюшеме е печката, с тиксото няма да е достатъчно замонолитена конструкцията.
3M сигурно е добро тиксо, сподели колко е дълга ролката, колко микрона е и колко струва. Да се знае.
Благодаря за помощта и Наздраве!

Тема "С какво се уплътняват кюнци????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: