• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 38
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Galy - специалист
Давайте да ги оправяме тези дефрости че... :)
naughty - специалист
Galy написа:
Давайте да ги оправяме тези дефрости че... :)

започни с подмяна управленията на конвекторите.. без дефрости не може също. виж предния ми пост, дал съм линк към такова управление.
stan_slav - специалист
Скоро ще стане почти месец от както работи една термопомпа направена от мен. Ползвам Daikin FTX60GV. Към него има закачени 4 ри конвектора, панелен радиатор и лира. Имах много притеснения относно дефроста, но са били напразни. Системата е с обем около 40 литра вода. Размразяването отнема не повече от 3 минути с изчакванията преди и след това - реално не повече от минута и половина работа на компресора. Температурата на водата пада с не повече от 6-7 градуса. Бях се подготвил даже да зареждам системата с антифриз, но при тази ситуация си остана само с вода.
filmatoplo - майстор
Стан с каква температура средно работи на водата подавана към конвекторите,колко е сметката за месец . :? :)
kuuuuuul - майстор
Дай повече подробности квадртури,изолации и т.н.
stan_slav - специалист
Площ на апартамента около 110 кв.м. последен етаж. 3/4 от стените са външни, външна и вътрешна изолация. Етажа отдолу не се отоплява. Температура на водата 38 градуса до топлообменика /измерена с мултицет за 10 лв. много скоро ще има по-сериозна система за измерване на температурата/. Температурата в целият апартамент 22-23 градуса измерена на около метър височина от пода. Инсталацията е с медни тръби /към конвекторите са с изолация заради конденза лятото когато ще се ползва за охлаждане /. В експлоатация от 23 декември, среден разход около 0.65 КВтЧ. Имам доста снимки в профила ми във Фейса - Stanislav Slavchev. В процес на мислене и направа са емулатор на електромотора на вътрешното тяло, замислям се и по някаква автоматика за превклюване отопление , охлаждане , според околната температура и температурата в помещенията.
naughty - специалист
stan_slav написа:
замислям се и по някаква автоматика за превклюване отопление , охлаждане , според околната температура и температурата в помещенията.

това вече съм го направил :supz:
phoenix - специалист
а докъде докарахте емулатора на мотора?
naughty - специалист
phoenix написа:
а докъде докарахте емулатора на мотора?
защо ви пречи моторчето? нека си върти там?
filmatoplo - майстор
Станиславе- супер изработка :prayer: :supz: .дай параметри на пластинчатия топлообменник . :) , да видях го и него :wink: .
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 38

Тема "Термопомпа въздух-вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: