10-20 киловата
- много бе ,с оригинален вентилконвектор не може да стане това .Махни нулите и готово
.
2v6 написа:Здравей, 2v6
Такъв режим (38/45) е нормален за кондензен котел. Може да опиташ и при 40 градуса задание как ще работи отоплението![]()
Как установи преразхода на газ?!? Преразход означава разход в повече. С какво го сравняваш?
Колко литра газ изгарят за 60 минути непрекъснато горене в котела?
Икономичен режим за една инсталация означава да грее по-малко (примерно в стаите 16-18 градуса). Така се прави икономия на газ. Когато помпата работи на минимална мощност се икономисва единствено от ток за самата помпа![]()
Ефективността на кондензните котли се определя най-лесно от количеството отделен конденз. Колко литра се отделя при теб за 1000 литра изгорен газ?
За смяната на тръбите нали ти казах - дебита си го вдигнал с увеличване мощността на помпата. Ефекта от смяната на тръбите ще е по-малък.
Радиатора се охлажда от въздуха. Колкото повече въздух минава през него, толкова повече се охлажда. Както ти казах с такъв радиатор може да се изкарат над 10 кВ топлина. Тя идва само от котела или с други думи ако искаш да получиш примерно 20 kW отопление (радиатора+останалите консуматори) трябва да гори природен газ около 2 Nm3 за час (2000 литра по газомера).
Пробвал ли си да включиш само нагнетателния вентилатор, а смукателния да е изключен?
Значи - вдигнах мощността /съответно оборотите/ на помпата. Докато беше на режим по-малка мощност гледах, че оборотите на вентилатора при горелката на котела са 1400. След вдигане мощността на помпата която върти водата - вентилатора при горелката започна непрекъснато да работи на около 1500-1600 оборота! Това означава, че завихря повече газ и съответно става преразход... Върнах малката мощност на помпата, но вдигнах градусите на водата за отопление до 50 градуса...
filmatoplo, беше ми казал да погледна дебита на вентилатора който нагнетява чист въздух в кафето... На табелката на ел. мотора нищо не пише. Ще кача снимки на въпросния ел. мотор... Ако сте виждали такива или сте имали работа с тях - може и да знаете какъв е дебита им... Колко конденз отделя ли? Е, това не ми е по силите да го проверя! Хвърляте ме в "приключения"! Не пускам нагнетателния вентилатор /еле пък само него!/ защото в кафето ще стане снежен ураган!!! Адски студено ще стане!!!
Сигурно ви досаждам с въпросите си, но съм свикнал от край време - каквото не разбирам и не знам - по 1000 пъти питам...