Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ако не искаш да имаш никакви грижи - ТОВА е избора за момента
digitalpr - специалист
И аз, дето само питам, знам че тия мощности, дето са ти предложили са огромни. 210 квадрата ги стоплям перфектно с цитираната от LazarGanev корелка, настроена на 20kW. Пусни я на 25, колкото е номиналната й мощност, и ще ги изяде тия 260 квадрата. Котела, мисля че трябва да е една идея по мощен (26-27kW), за да може безпроблемно да поеме горелката. Нека и другите да си кажат мнението.
adi_muc - напреднал
LazarGanev написа:
Ако не искаш да имаш никакви грижи - ТОВА е избора за момента
Добре горелката е избрана но котела чугун или стомана....бош или някой друг?
LazarGanev - "Велик майстор"
Бош 27кВт и си перфектен
Нека digitalpr ти каже имал ли е някакви грижи с горелката
digitalpr - специалист
Имам горелката за първи сезон тази зима и пиша из доста от темите във форума, но не заради проблеми, а по скоро от любопитство. Всъщност и да пиша и да не пиша, с ръка на сърцето мога да кажа, че засега горелката работи перфекто и това е една от най-добрите покупки, които съм правил за къщата. Всъщност единствения проблем, който съм имал до сега беше, че един път я намерих изгаснала, защото някаква дълга пелета беше застанала напреко и беше задръстила маркуча... доколкото изобщо това е проблем на горелката. Единствената настройка, която можеш да правиш е мощността, оттам нататък тя си знае за количеството пелети и въздух от вентилатора.

Общо взето, засега се слави като безпроблемна. На твое място бих потърсил информация из форума и за тази горелка http://www.komand-bg.com/pb40.htm
Изрично пише, че работи и с по-нискокачествени пелети, което ако е вярно изобщо не е за подценяване.
filmatoplo - майстор
За Команд не знам , обаче за Ератовската горелка са се взели на сериозно и са направили чудесен продукт , който си заслужава парите , ако пуснат на пазара една кутийка с акъл за по старите модели -цена няма да имат :wink: .
adi_muc - напреднал
LazarGanev написа:
Бош 27кВт и си перфектен
Ще е проблем ли ако взема бош 32кв. с горелка 32кв. на ерато четвърта генерация или тази на Команд до 40кв. все клоня към това котле 32кв. защото изходите на водата са 2" и по се доближават до мойта правена инсталация.Не е ли хубаво да имам някакъв запас от мощност защото котела го дават по книжка 18-32кв. а и горелките могат уж да се настройват на по ниска степен.
VLADO66 - майстор
adi_muc написа:
LazarGanev написа:
Бош 27кВт и си перфектен
Ще е проблем ли ако взема бош 32кв. с горелка 32кв. на ерато четвърта генерация или тази на Команд до 40кв. все клоня към това котле 32кв. защото изходите на водата са 2" и по се доближават до мойта правена инсталация.Не е ли хубаво да имам някакъв запас от мощност защото котела го дават по книжка 18-32кв. а и горелките могат уж да се настройват на по ниска степен.
Не си гледай изводите-те могат да се редуцират http://www.romstal.bg/rampa-gaz-mbzrdle ... 8,по-добре си избери правилен по мощност котел и горелка да не се окаже че трябва да вадиш пари и за буфер.
adi_muc - напреднал
VLADO66 написа:
adi_muc написа:
LazarGanev написа:
Бош 27кВт и си перфектен
Не си гледай изводите-те могат да се редуцират http://www.romstal.bg/rampa-gaz-mbzrdle ... 8,по-добре си избери правилен по мощност котел и горелка да не се окаже че трябва да вадиш пари и за буфер.
Добре де но Лазар Ганев ме съветва да взема 27кв а до 32 са само още 5кв.много ли е това? Аз живея в Бистрица и ако има някой майстор в близост до моя район и ако може да ме посети да пием по винце и да огледа инсталацията и да си каже мнението а и после може да се разберем за монтажа на котела :supz:
filmatoplo - майстор
Колегата Ади мисля веднъж е имал монтирана пелетна горелка Енерджи 35 на котела самоделка :wink: , неуспешен опит сигурно заради котела ,горелка или пелети :? .

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: