Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
ср окт 13, 2021 12:03 amprascho написа:
вт окт 12, 2021 1:59 pmls1 написа:
Купих миналата седмица Керпи на 336лв. Тази седмица са 453лв. Осмислям още факта.
На 30.08 заредих на 290лв/тон. Спекулацията изпреварва реалната инфлация...450лв за слънчоглед, не ми се вярва....
А бе не ти се вярва, но във Варна вече има цена 460 за слънчогледови. До това водят дефицитът и спекулата. За бога братя - не купувайте при тези силно спекулативни цени! Сигурен съм, че в следващите дни и седмици производството от новата реколта слънчоглед ще се отпуши и ще има тренд на цените надолу до под 300лв, а може и под 250лв, но след като се задоволи пазара, т.е. - след Нова Година. Така че не купувайте наведнъж цялото необходимо количество - в противен случай дефицитът ще се поддържа дълго време и цените няма да падат. Днес едни клиенти ме изумиха - купили са дървесни пелети на цена 11лв/чувал, което е над 730лв/тон! И то за горелка Грейко, за която имаше до преди седмица слънчогледови на цена 260лв! За дървесните пелети не мога да прогнозирам кога ще се възстановят цените в по-нормални граници (под 600лв), но вероятно пак към Нова Година. Тъй че и при тях, щом сте пропуснали лятото за покупка, то сега не купувайте наведнъж, а на по-малки порции - след декември цените ще почнат да падат
шоп - майстор
. Спекулацията изпреварва реалната инфлация
Възможно е да има и спекула, но това си е част от пазарната цена. Има го и страха на производители и търговци. Опасността да произведеш или продадеш един продукт и след месец да кажем с тези пари да не може да произведеш или купиш същото количество е реална.
Цената на промишлената ел.енергия не е както за бита, тя е основно перо при производството на пелети и знам там каква секира наточиха.
fbr - майстор
Както е казал шоп-а "Диверсификация му е майката" Ама като се надупиш на един вид гориво, търпиш.
шоп - майстор
Като ме подсети за деверсификация, се сетих, че в момента в Русия има една нова тенденция. Отопление комбинирано с копане на крипто валути:-))) Темата в техния форум става много актуална в началото на зимата и когато поскъпват койните:-) Греят директно с въздух или с вода, греят бойлери и т.н.
Така, че креативни хора винаги има:-)))

Сори за спама, но когато много маймуни се качат на клон ( пелети, газ) става претоварване.

Прикачен файл

топловъздушен.jpg

Прикачен файл

вода.jpg
вода.jpg (115.74 KиБ) Видяна 1229 пъти

Прикачен файл

бойлер.jpg
бойлер.jpg (95.88 KиБ) Видяна 1229 пъти

Прикачен файл

DSC05100.JPG

Прикачен файл

20170819_120739.jpg
ЮлианВ - напреднал
В олх видях едни букови 380, бор 350, но само гласова поща.
На 500лв дървесни намират ли се, че нещо ми обещават ама не зная да разчитам ли?
data - специалист
От 2 г ползвам пелетите само като пиков исзточник в много студените седмици , а през останалото време съм на климатици
Svezar - специалист
Дано да издържи електропреносната мрежа /дай боже топла зима/ ,че като гледам много ще сме тези дето няма да дадем над 600лв за тон пелети с неясно съдържание /че като има глад се пускат големи боклуци/ , обмислям инвестиция в скъп климатик докато чакам лудите да се налудуват :)
Ивелин Петров - специалист
вт окт 12, 2021 1:59 pmls1 написа:
Купих миналата седмица Керпи на 336лв. Тази седмица са 453лв. Осмислям още факта.
На 30.08 заредих на 290лв/тон. Спекулацията изпреварва реалната инфлация...450лв за слънчоглед, не ми се вярва....
Цена на ел. енергия в началото на годината (базова цена) - 105 лв/мвтч. Очаквана цена на ел. енергия за ноември - 430 лв/мвтч - повишение 310%.. само ТЯ :)
feikot - специалист
пет окт 15, 2021 1:09 pmSvezar написа:
Дано да издържи електропреносната мрежа /дай боже топла зима/ ,че като гледам много ще сме тези дето няма да дадем над 600лв за тон пелети с неясно съдържание /че като има глад се пускат големи боклуци/ , обмислям инвестиция в скъп климатик докато чакам лудите да се налудуват :)
Кое те кара да мислиш, че ще намериш точно този климатик (който и да е) и да стои и да те чака :) и климатици НЯМА !
Svezar - специалист
Бързата справка с няколко фирми за климатици в Бургас показва ,че има наличности от всякакви модели с цени около 2000лв какъвто би ми свършил работа !

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: