• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
VLADO66 - майстор
Radoslaw написа:
VLADO66 написа:
А котела на Baymak на какви пари е?
Извинявай ,за каккъв котел питаш?Знам за българските ,един колега тук ми го прати .А знам за един приятел ,който си купи полска горелка 35кв и му направиха 40кв ,котел 4 ходов ,който по нищо не отстъпва за полските не съм сигурен но за турските с сигурност.Цената е 20 лв за коловат.Тоест 40 кв е за 85о лв.Комплекта с горелката излиза кум 2500-2600 лв.мисля .че цената си заслужава
За този става въпрос http://www.termaex.com/cgi-bin/index.pl ... 8&brand=30
filmatoplo - майстор
Линитомата е по скъп от Мактека .
s_s1 - специалист
За този става въпрос http://www.termaex.com/cgi-bin/index.pl ... 8&brand=30
Погледнах линка, но нещо не ми се връзва-пише, че комина е един инч за малките мощностти и два за големите.
П.П. Пак си мисля, че е кофти превод.
Последна промяна от s_s1 на пон дек 09, 2013 8:38 am, променено общо 2 пъти.
Radoslaw - специалист
filmatoplo написа:
Ами превод от Турски :wink:

Добре де,дори да е така да е превод,какво от това.защо не направите и вие един превод.Хайде направете си един саит,опишете дейноста си ,предложете такива котли.Това лято един комшия си направи наистина нова система ,котел пелетна горелка от ерато.Само че като ми каза цената наистина щях да получа удар.6000 или 6500лв.За един най обикновен котел и техните GP ,20 или 20+ ,няма значение.Наистина в българия се замозабравихте.Колко мислиш ,ще спечели от един внос 300 или 400 лв,максимум.Оттам нататък за монтажа ,наистина им режете главите.За сетен път се обеждавам ,българина наистина ,няма скоро да се промени.Хе за туй си заслужава съдбата.
filmatoplo - майстор
:) Аз не ги внасям тези котли , знам само че Баймак Линитомат е турски внос (не се знае де) , и само казах че евентуално е превод с гугле преводач от турски .А цената -много е условна една отоплителна инсталация -даже 5-6 000 е евтино за котел ,горелка ,бункер ,радиатори,тръби,кранове и фитинги ,помпи ,контролери,и др ел подвързване , доставка и монтаж :wink: .
Radoslaw - специалист
s_s1 написа:
@Radoslaw: За тази фирма говоря, но не намерих сайт. Говорих по телефона само гледайки брошура/флаер.
http://www.business.bg/f-24976/eskejp-grup.html
Ами хубаво,всеки има право да намери мястото си под слънцето.При това предлагане на котли ,колко му е да ти предложат един на половин цена.На пловдивския панаир имаше един котел с ретортна горелка,но наистина българска.Някаде до пловдив .Говорих след това с тях исках да си купя котел за горелката.Цената само че за съжаление ,почти се приближава до твойта.В хода на разговора стна въпрос за турските котли.Не знам дали е истина ,но той ми каза ,че турските са от 3 мм ламарина.Не че неговите 4 мм ме впечатлиха.Но доколкото знам ,полските ,поне в горивната камера са от 6 даже 8 мм.Разликата е очебийна.
filmatoplo - майстор
Баймак и Мактек имам монтирани още преди 10 год , няма пробити , без да ги рекламирам , има измятане и изкривяване на вратичките , по немърливост и горене на въглища без контрол на температурата , това не е повреда защо си познавам хората които са го направили -тоест те щеше да прецакат и полски и немски котел .
шоп - майстор
Дебелината на ламарината е търговски трик. Има производители, които обявяват в тех. спецификация да кажем 5 мм ламарина, но уточнение няма, че това може само да е един елемент да кажем една пита или отражател, а масовката да е от 3 мм.

Преди години, когато си избирах чугунен котел гледах теглото. Там лъжа няма. Котли около 40-45 KW имат площ на водната риза около 3.8м2. Руският котел който купих бе почти 2 пъти по-тежък от масовият виадрус.

Изводите са ясни.
filmatoplo - майстор
Има какво да се гледа при чугуна , колко хода е :wink: .Виадруса е добър от към материал и лесно става 2 ходов .
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 65

Тема "Всегоривни котли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: