чет фев 03, 2022 1:09 pmФитилчо написа: Да попитам нещо ...Ако имаш хубава външна изолация с която да елиминираш термомоста от плоча към стени, то можеш без никаква изолация.
чет фев 03, 2022 1:51 pmJacomo написа:Нямам височина за още 10-15 см да надигна!Надявм се да мина с най ниската възможна замазка. Вече съм ниско и от сега, ще ме захлупи след това.чет фев 03, 2022 1:09 pmФитилчо написа: Да попитам нещо ...Не е добра идея, плочата е термомост към стените, ще имаш доста загуби, особено ако не са изолирани. Какво значи заварено положение, щом си на плоча, даже още по-добре, че няма да къртиш готова замазка.
На готова плоча, безизолация, ако направя замазка с подово, мога ли да направя изолацията с вата и гипсокартон под плочата и ще е ефективно ли по този начин кто топлоизолация?
Просто трябва да се оправям със заварено положение. Хубавото е, че и под плочата е мой имот .
При това положение ще го играя на конвектори...
чет фев 03, 2022 3:16 pmшоп написа:Ако имаш хубава външна изолация с която да елиминираш термомоста от плоча към стени, то можеш без никаква изолация.
[/quote]
Трябва да я има по някое време, и имам предвид поне 15 см вата... но кога ще сколасам, нямам представа.